Relatorin ohjelmistokehittäjät oppivat työssään

Tämän päivän ohjelmistokehittäjiltä vaaditaan jatkuvaa muuntautumiskykyä ja taitoa ottaa haltuun nopeasti uusia teknologioita. Onneksemme Relatorille on hakeutunut ohjelmistoalan ammattilaisia, jotka nauttivat päivittäisistä haasteista ja uuden oppimisesta. Sama viesti tuli myös ilmi Jyväskylän yliopiston HeRMo-tutkimuksesta (Henkilöstöjohtaminen luovan toiminnan tukijana kasvuyrityksissä), johon Relator osallistui vuoden 2017 aikana. Sen mukaan ohjelmistokehittäjämme kokevat, että oppiminen kuuluu osaksi jokapäiväistä työtä. Oppimista ei tapahdu pelkästään formaaleissa koulutuksissa, vaan joka päivä työn ohessa ja se on nimenomaan työn suola.

Itsensä kehittäminen on itseasiassa mun työtä. En näe oppimista erillisenä osana vaan se on sisäänrakennettu jokaiseen työpäivään. – Relatorin ohjemistokehittäjä

Muutokset IT-alalla ovat nopeita ja suosittavat teknologiat uusiutuvat tiuhaan tahtiin. Uudet ohjelmistot toteutetaan luonnollisesti uusimmilla teknologioilla, mutta aina ei kuitenkaan voida hyödyntää uusinta uutta. Mikään teknologia ei ole ”so last season”, vaan jokaisella on oma paikkansa ja aikansa. Onneksi yhden teknologian perusteellisen hallinnan jälkeen on mahdollista omaksua nopeasti myös uusia vastaavia teknologioita. Olemme havainneet, että yhdistämällä konkareiden vuosien kokemuksen ja nopeasti oppivien junioreiden tekemisen innon, saamme muodostettua tehokkaan tiimin toteuttamaan laadukkaita ohjelmistoja asiakkaidemme tarpeisiin.