Relatorilaiset juhlistivat satavuotiasta Suomea perinnerasteilla

Tänä vuonna Relatorin pikkujouluissa juhlittiin satavuotiasta Suomea perinteikkäin menoin. Aloitimme pikkujoulut Jyväskylän toimistolla listaamalla sata positiivista asiaa Suomesta. Listan kärkeen nousivat luonto, tasa-arvo, koulutus, luotettavuus, sauna, salmiakki, vuodenajat ja puhtaus. Listalle pääsivät myös astioiden kuivauskaappi, Pikku Kakkosen posti, Peltosen sukset ja Länsimetro.

Lounaan jälkeen suuntasimme Laukaan Tupaswillaan, missä meidät vastaanotettiin glögitarjoilulla. Satavuotiaan Suomen kunniaksi relatorilaiset pääsivät kisailemaan haulikkoammunnassa ja perinnerasteissa. Kilpailu aloitettiin haulikkoammunnalla, jossa nähtiin loistavia suorituksia. Relatorilaiset osuivat kiekkoihin kuulemma normaalia paremmin räntäsateesta huolimatta.

Ammunnan jälkeen luvassa oli erilaisia perinnerasteja, joita kierrettiin tiimeittäin. Saimme huomata, että päre ei lennä ihan samalla tavalla kuin frisbee ja vanhojen esineiden tunnistus voi aiheuttaa päänvaivaa. Pääsimme myös kokeilemaan jousiammuntaa, puhallustikkaa ja kirveenheittoa. Kisojen lisäksi päivän ohjelmaan kuului myös Nasu-ajelua Tupaswillan metsissä. Olo oli kuin huvipuistolaitteessa, kun meitä kyyditettiin Nasulla jyrkkien mäkien ja syvien hiekkamonttuja läpi.

Monipuolisten ulkoaktiviteettien jälkeen vanhassa tuvassa odotti maittava illallinen. Lempilajeja kyseltäessä kuulosti siltä, että haulikkoammunta oli tehnyt suurimman vaikutuksen kilpailijoihin. Voittajajoukkue erottui selkeästi joukosta. Palkintona oli tietenkin perinteistä Fazerin sinistä suklaata, josta kaikki pääsivät nauttimaan voittajien jakaessa suklaat kaikkien kilpailijoiden kesken.