Uutiset

19.9.2016 Juhana Suurnäkille CISM-sertifikaatti

002-relator-juhana_suurnäkki-web-srgb

Konsulttimme Juhana Suurnäkki on suorittanut hyväksytysti CISM-sertifikaatin. Onnittelut Juhanalle!

ISACAn CISM = Certified Information Security Manager on maailman tunnetuin tietoturvajohtamisen ammattisertifikaatti. Sertifikaatin suorittaneilla on laaja ymmärrys tietoturvasta, tietoturvan johtamisesta ja kehittämisestä sekä sen vaikutuksista liiketoimintaan. He tunnistavat kriittisiä organisaatiokohtaisia riskitekijöitä ja luovat toimintamalleja riskien välttämiseksi.

Nykyään organisaatiot ovat paljon alttiimpia tietoturvauhkille kuin ennen ja sen takia on entistä tärkeämpää tunnistaa tietoturvariskejä sekä niiden vaikutuksia. Relatorin asiantuntijat haluavat auttaa organisaatioita tietoturvan kehittämisessä ja jalkauttamisessa strategiatasolta käytäntöön.

Onko teidän organisaatiolla tarvetta kehittää tietoturvallisuutta? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

18.8.2016 Riku Nykänen esitteli tutkimustuloksiaan Berliinissä

Konsulttimme Riku Nykänen esitteli tutkimustuloksiaan OpenSym 2016 konferenssissa Berliinissä. Tutkimus käsittelee wiki-alustaa, jonka avulla organisaatiot voivat tehostaa ja kehittää turvallisuustoimintaansa. Tutkimus on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Lue lisätietoja OpenSym 2016 konferenssin sivuilta!

WP_20160818_08_51_51_Pro_1

5.8.2016 Aiheuttaako EU:n uusi tietosuoja-asetus päänvaivaa?

EU:n uusi tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa 2018. EU on antanut kaksi vuotta aikaa valmistautua asetuksen tuomiin muutoksiin. EU:n tietosuoja-asetuksesta on julkaistu raportti, joka käy yksityiskohtaisesti läpi kaikki asetuksen kohdat. Monet ovat ehkä kuitenkin säikähtäneet avattuaan tuon lähes kolmesataa sivuisen raportin ja siihen tutustuminen on jäänyt puolitiehen.

Olemme luoneet Tasalla-palveluumme EU:n tietosuoja-asetuksen kohdat valmiiksi selkeiksi vaatimuslistoiksi. Tasallan avulla organisaatioiden on helpompaa tutustua asetukseen ja sen tuomiin vaatimuksiin. Tasalla-palvelumme avulla voi helposti käydä läpi asetuksen kohtia ja vaatimukset löytyvät nopeasti. Tasallan avulla voi myös tarkastaa, mitkä asetuksen osa-alueet kaipaavat valmistautumista ja mitkä osa-alueet ovat kunnossa. Kun vaadittavat muutostoimenpiteet on suunniteltu, Tasallan kautta voi vastuuttaa toimenpiteitä ja seurata niiden toteutumista, jotta asiat saadaan oikeasti käytäntöön.

Otathan yhteyttä, jos EU:n tietosuoja-asetus aiheuttaa päänvaivaa, niin kerromme lisää Tasallan hyödyistä.

tasalla

1.8.2016 Tuija Kuparinen-Koho on uusi konsulttimme

Tuija Kuparinen-Koho aloitti konsulttina Relatorilla 1.8.2016. Tuijalla on pitkä kokemus terveydenhuollosta erikoissairaanhoidon sekä tukipalvelujen puolelta ja hän tulee työskentelemään sosiaali- ja terveysalan IT-hankkeiden parissa. Tuija siirtyy Relatorille Medi-IT Oy:stä ja hänen toimipisteensä on Kotkassa.

Tervetuloa Tuija!

bty

5.7.2016 Olli Pitkäselle ISO 27001 Lead Auditor -sertifikaatti

047-olli_pitkänen-web-srgb

Konsulttimme Olli Pitkänen on suorittanut hyväksytysti ISO 27001 Information Security Management Auditor/Lead Auditor (IRCA 2016) sertifiointikoulutuksen.

Koulutuksessa perehdyttiin yrityksen tietoturvanäkökohtien ja -riskien kartoittamiseen, ISO 27001 standardin sisältöön ja tietoturvajärjestelmien arviointimenetelmiin. Koulutus on IRCA (International Register of Certificated Auditors) rekisteröity ja täyttää kansainväliseen IRCA-auditoijapätevyyteen tarvittavan koulutuksen kriteerit.

Relatorilla tietoturva on aina ollut tärkeässä roolissa niin sisäisesti kuin asiakasprojekteissamme. Nykyajan maailmassa tietoturvalla on vielä suurempi merkitys kuin ennen. Organisaatiot ovat alttiimpia tietoturvauhkille ja sen takia on entistä tärkeämpää tunnistaa tietoturvariskejä sekä niiden vaikutuksia. ISO 27001 on kansainvälinen standardi, joka määrittelee tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän vaatimukset. ISO 27001 -perusteisen tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän avulla organisaatiot pystyvät varmistamaan, että kriittinen tieto on luottamuksellista ja oikeiden ihmisten saatavilla eikä tieto vuoda väärien ihmisten käsiin.

Onko teidän organisaatiolla tarvetta kehittää tietoturvallisuutta? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

VeritasLogo

22.6.2016 Relator Oy ja DHS Oy Audit Partners ovat solmineet yhteistyösopimuksen

Tiedote yhteistyösopimuksesta

Relator Oy ja Crowe Horwath International -ketjua Suomessa edustava DHS Oy Audit Partners ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä yhtiöt pystyvät tarjoamaan entistä laajemman palveluvalikoiman vaatimusten mukaisen toiminnan kehittämiseen ja sisäiseen tarkastukseen.

”Yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä paremman palvelupaketin riskienhallinnan haasteisiin. Yhteistyössämme yhdistyvät vankka IT- ja talousosaaminen” toteaa DHS:n toimitusjohtaja Tapani Vuopala.

Relator Oy toimii tulkkina ihmisen ja tietotekniikan välissä. Relator yhdistää konsultointia ketterään ohjelmistokehitykseen luoden helppokäyttöisiä ja tietoturvallisia ratkaisuja asiakkaan haasteisiin. Tutustu tarkemmin osoitteessa www.relator.fi

DHS Oy Audit Partners tarjoaa tilintarkastuksen ja varmennuksen, neuvonnan sekä tutkinnan asiantuntijapalveluita paikallisesti lähellä asiakasta eri puolilla Suomea ja kansainvälisesti. Tänään DHS:n omistaa yhtiön palveluksessa toimivat KHT-tilintarkastajat ja yhtiö kuuluu Crowe Horwath International -ketjuun. Tutustu tarkemmin osoitteessa www.dhsaudit.fi

 

 

Lisätietoja asiasta antavat:

Relator Oy                                                                     DHS Oy Audit Partners

Laura Leppänen                                                           Tapani Vuopala

toimitusjohtaja                                                             KHT, toimitusjohtaja

050 5366 048                                                                040 5322 114

laura.leppanen@relator.fi                                          tapani.vuopala@dhsaudit.fi

 

 

20.6.2016 Tuomas Solismaa aloitti ohjelmistokehittäjänä

6O4A8810

Tuomas Solismaa aloitti Relatorilla ohjelmistokehittäjänä 20.6.2016. Tuomas on aikaisemmin työskennellyt Kupari Solutions Oy:llä.

Tervetuloa kasvavaan joukkoomme!

 

15.6.2016 Relapäivä jylhissä kalliomaisemissa

IMG_7503

Vietimme liikunnallista ja virkistävää Relapäivää Toivakan Mämminiemessä Pohjois-Päijänteen rannalla. Relapäivää edeltävinä päivinä seurasimme tarkkaavaisesti säätiedotuksia, koska Keski-Suomeen oli luvattu kovaa tuulta, kaatosadetta ja jopa myrskyä. Hurjat sääennustukset eivät kuitenkaan lannistaneet meitä, vaan otimme haasteen vastaan ja suuntasimme Mämminiemeen myrskyennustuksista huolimatta.

Onneksemme kaatosateesta ei näkynyt pisaraakaan koko Relapäivän aikana ja kuiva jäkälä rapisi kumisaappaiden alla kiipeillessämme jylhien kallioiden päällä, josta avautuivat upeat maisemat Pohjois-Päijänteen ylle. Reittiä meille näytti maastoa entuudestaan tunteva Kimmo. Yhdessä tuumin valitsimme helpon vaihtoehdon sijaan haastavamman reitin, jotta pääsisimme ihastelemaan luonnon muokkaaman Rappukallion onkaloita ja jyrkänteitä. ”Relatorilainen ei pelkää pientä haastetta, vaan ylittää vaikeatkin esteet saavuttaakseen paremman lopputuloksen”, naureskelimme rämpiessämme risukkoista mäkeä ylös kallion päälle.

Reippaan ulkoilun jälkeen sauna odotti meitä jo lämpimänä ja tuvassa oli tarjolla monenlaista herkkua. Vanhan saunan löylyt lämmittivät todella hyvin, koska osa relatorilaisista uskaltautui hyisestä kelistä piittaamatta heittämään talviturkit Päijänteeseen. Kuulemma ei tuntunut missään!

Tuulisesta kelistä huolimatta Mämminiemi tarjosi mahtavat ulkoilumaastot ja puitteet mukavan Reläpäivän viettoon. Moni oli jopa sitä mieltä, että myrskyävä järvi, tuulenpuuskat ja jylhät kalliomaisemat sopivat ulkoilupäivään paremmin kuin paahtava auringonpaiste. Oli mieltä rauhoittavaa katsella luonnon voimaa ja järveltä nousevia vaahtopäitä, jotka paiskautuivat jylhiin rantakallioihin. Nyt on taas relattu ja ladattu akkuja uusiin koitoksiin.

 

IMG_7499

7.6.2016 Hyvinvointimittauksen mukaan voimme hyvin

iStock_000033709016_Double (2)

Relatorilla toteutettiin hyvinvointimittaukset, joihin osallistui lähes koko henkilöstö. Hyvinvointimittauksen avulla saadaan selville kuinka reagoimme stressiin, kuinka hyvin palaudumme työpäivästä ja miten eri asiat kuten liikunta vaikuttavat palautumiseen. Tuloksien analysointi antaa työntekijöille keinoja henkilökohtaisen hyvinvoinnin parantamiseen ja tarjoaa vinkkejä työssäjaksamiseen sekä palautumisen hallintaan.

Mittaukset aloitettiin yhteisellä tilaisuudella, jossa asiantuntija kävi kertomassa mittauksesta ja saimme henkilökohtaiset mittarit sekä ohjeet mittauksen suorittamiseen. Kolmepäiväiset mittaukset onnistuivat hyvin ja mittarit pysyivät mukana matkassa jopa suunnistuskisoissa. Mittausten jälkeen jäimme innolla odottamaan henkilökohtaisia tuloksiamme.

Pitkän odotuksen jälkeen saimme analyysin tulokset ihmeteltäväksi. Perinteisillä Relatorin perjantaikahveilla hyvinvointimittauksen asiantuntija kävi läpi tulosten analysointia ja vinkkejä, miten tuloksista saisi mahdollisimman paljon irti oman hyvinvoinnin parantamiseen. Tuloksista näkyi, miten kiireinen työpäivä vaikuttaa kehon palautumiseen. Jos päivän aikana näkyy paljon punaista stressiä, mutta nukkuminen näkyy korkeana palautumisena, työpäivän aikainen stressi tulkitaan positiivisena. Jos yöunien aikana näkyy paljon punaista, niin silloin työasiat ovat jääneet mieleen pyörimään ja palautuminen on huonompaa, jolloin stressi tulkitaan negatiiviseksi.

Relatorin henkilöstö pääsi kaikilla mittauksen osa-alueilla hieman yli keskitason, johon olimme hyvin tyytyväisiä. Tulosten mukaan nukumme, liikumme ja palaudumme hyvin. Jotta mittauksen tulokset eivät jäisi tähän, mietimme yhdessä keinoja joilla voisimme parantaa hyvinvointiamme. Työpäivän aikana pitäisi saada vähintään 30 minuuttia palauttavaa aikaa. Perinteiset lounas- ja kahvitauot näkyvät analyysissä positiivisena stressinä, joten palautumishetkiä pitäisi olla työn lomassa. Monella työpäivät näkyivät punaisella, mutta se tulkittiin positiiviseksi stressiksi, koska palautumisemme oli kuitenkin keskivertoa parempaa. Teemme siis ahkerasti töitä, mutta palaudumme ja nukumme keskivertoa paremmin.

3.6.2016 Relatorilla tarvetta myös toiselle uudelle ohjelmistokehittäjälle

relator-sharekuva

Saimme joukkoomme jo yhden uuden ohjelmistokehittäjän, mutta nyt olisi paikka auki myös toiselle. Etsimme siis jälleen Relatorille uutta vahvistusta ohjelmistokehityksen tiimiin.

Relatorilla työskentelee parisenkymmentä asiantuntijaa, joiden ikä- ja sukupuolirakenne on hyvin heterogeeninen. Joukkoon mahtuu monenlaista persoonaa.  Relatorilla puhalletaan yhteen hiileen ja jokainen työntekijä on arvostettu osa tiimiä. Toimintaamme leimaa avoimuus, halu luoda uutta ja kyky ratkaista asiakkaan haasteita. Relatorilla työnlaatu, asiakastyytyväisyys ja työhyvinvointi ovat kunnia-asioita, joista halutaan pitää kiinni.

 

Mitä edellytämme?

 • Ohjelmointikokemusta
 • Innokasta asennetta ongelmien ratkaisemiseen
 • Valmiutta toteuttaa hankkeita erilaisia menetelmiä käyttäen
 • Halua ja kykyä omaksua uusia asioita nopeasti
 • Sosiaalisuutta ja kykyä esitellä tuotoksia myös asiakkaalle

 

Lisäksi toivoisimme, että sinulla olisi osaamista joistakin seuraavista osa-alueista:

 • C++ ja Qt-osaamista
 • Osaamista Javascript-teknologioista
 • Osaamista .NET-teknologioista
 • Tietoturvaosaamista
 • Kokemusta paikkatietojärjestelmien toteuttamisesta (esim. Luciad tai OpenLayers-teknologioilla)
 • Osaamista ketteristä ohjelmistokehitysmenetelmistä

 

Mitä tarjoamme?

 • Mahdollisuuden päästä toteuttamaan mielenkiintoisia projekteja kokeneessa tiimissä ja uusimmilla teknologioilla
 • Työkavereiksi joukon ICT-alan ammattilaisia, joilta oppii joka päivä uutta
 • Joustavan ja rennon työyhteisön, joka puhaltaa yhteen hiileen
 • Työnantajan, joka tukee henkilökunnan hyvinvointia ja kannustaa omasta henkisestä ja fyysisestä kunnosta huolehtimiseen

 

Jos koet kuuluvasi joukkoomme, niin lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen rekry@relator.fi. Lisätietoa tehtävästä antaa tarvittaessa Laura Leppänen, laura.leppanen@relator.fi tai 050 536 6048. Haastattelemme työntekijäehdokkaita jatkuvasti ja paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä.

Tutustu nykyisten ohjelmistokehittäjiemme ajatuksiin ja työhön:

31.5.2016 Terveydenhuollon Atk-päivien tunnelmia

Atk-päivät

Relator osallistui Terveydenhuollon Atk-päiville 24.- 25.5. Tapahtuma houkutteli Lahden messukeskukseen noin 1300 terveydenhuollon, hallinnon ja tietojenkäsittelyn asiantuntijaa. Terveydenhuollon Atk-päivien ohjelma koostui ajankohtaisista aiheista liittyen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittelyn toteutuksiin, saavutettuihin hyötyihin ja toiminnan kehittämiseen.

Konsulttimme Juhana Suurnäkki piti puheenvuoron omavalvonnan tehostamisesta “Omavalvonta – dokumentteja vai toimintaa?”. Puheenvuoron ajaksi 60 hengen sali täyttyi seisomapaikkoja myöten kiinnostuneista kuulijoista. Puheenvuoron aikana Juhana kertoi omavalvonnan haasteista ja esitteli Relatorin Tasalla-tilannekuvapalvelua, joka auttaa tehostamaan lakisääteisten vaatimusten mukaista toimintaa ja omavalvontaa. Palaute oli positiivista ja kommenttien perusteella omavalvonnan tehostamiseen ja vaatimusten mukaisen toiminnan todentamiseen tarvitaan uusia ratkaisuja.

Terveydenhuollon Atk-päivät olivat tänäkin vuonna Relatorin osalta hyvin onnistuneet. Päivien tunnelma oli innostunut, kävimme mielenkiintoisia keskusteluja yhteistyömahdollisuuksista ja pääsimme jopa yhteiskuvaan yllätysesiintyjän kanssa.

IMG_1031

24.5.2016 Dokumentteja vai toimintaa?

Monet sosiaali- ja terveysalan toimijat pohtivat kuumeisesti, miten omavalvontasuunnitelman laatimisesta päästäisiin suunniteltuun ja jatkuvaan toimintaan. Viranomaisilta tulee vaatimuksia ja ohjeistuksia, joiden mukainen omavalvontasuunnitelma-dokumentti täytetään tarkastajaa varten, mutta monesti asiat jäävät enemmän suunnitelmatasolle. Vastuuhenkilöillä on kova taakka hartioillaan, kun heidän pitäisi olla koko ajan tietoisia, onko omavalvontaa toteutettu käytännössä. Vaatimusten mukaan omavalvonnan toteutuminen pitäisi myös pystyä osoittamaan viranomaisille.

Voisiko lakisääteisten vaatimusten omavalvonnasta tulla suunnitelmallista, helposti seurattavaa ja säännöllistä? Relatorin kehittämä Tasalla-tilannekuvapalvelu ratkaisee monta omavalvonnan haastetta. Tasallan avulla vastuuhenkilöt voivat myös helposti todentaa, että toiminta on ollut vaatimusten mukaista.

Konsulttimme Juhana Suurnäkki kertoo aiheesta tarkemmin Terveydenhuollon Atk-päivien puheenvuorossaan “Omavalvonta – dokumentteja vai toimintaa?” huomenna 25.5 klo 11.00 sessiossa 12: Tuotteet ja toteutukset tutuiksi.

Tervetuloa kuuntelemaan, miten omavalvontaa saisi tehostettua!

Tutustu tarkemmin Tasallaan tai ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!

 

Sote-ratkaisut

16.5.2016 Etsimme uutta konsulttia

Konsultin työpaikka herätti paljon mielenkiintoa ja saimme useita potentiaalisia hakemuksia. Haastattelut on nyt käyty läpi ja löysimme hakijoiden joukosta uuden relatorilaisen.

Kiitos kaikille konsultin paikkaa hakeneille!

______________________________________________________________________________________________________________

 

Kasvavan asiakaskysynnän myötä etsimme konsulttia sosiaali- ja terveysalan IT-hankkeisiin sekä tietoturvaan liittyviin toimeksiantoihin.

Toivomme uudelta konsultilta avarakatseisuutta, kärsivällisyyttä ja soveltamiskykyä. Aikaisempi kokemus tietoturvasta tai toimeksiannoista, joissa käsitellään kriittistä tietoa on plussaa. Sote-toimialan tuntemus on myös eduksi ja auttaa haastamaan nykyisiä toimintamalleja sekä kehittämään niitä entistä tehokkaammiksi. Välillä muutoksia on vaikea viedä läpi, joten konsultilta vaaditaan malttia ja kärsivällisyyyttä vakuuttaa asiakkaat uusien toimintamallien hyödyistä. ”Sopiva ratkaisu voi löytyä parissa tunnissa, mutta lopullinen toteutus voi olla viiden vuoden päästä. Pitää myös ymmärtää, että sama asia pitää tarjoilla kullekin asiakkaalle heille sopivalla tavalla”, kommentoi kokenut konsulttimme Juhana Suurnäkki. Tärkeintä asiakastyössä on luottamuksen ansaitseminen. Asiantuntijalla pitää olla ”kaksi korvaa, mutta yksi suu” eli kyky kuunnella asiakasta sekä viestiä asioita vakuuttavasti ja selkeästi.

 

Mitä arvostamme?

 • Innokasta asennetta ongelmien ratkaisemiseen
 • Osaamista erilaisista ympäristöistä
 • Halua ja kykyä omaksua uusia asioita nopeasti
 • Kykyä viestiä asioita vakuuttavasti
 • Kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja tilannekuvia
 • Kokemusta uusien teknologioiden soveltamisesta asiakkaiden toimintaan
 • Sosiaali- ja terveysalan tuntemusta
 • Valmiita verkostoja sosiaali- ja terveysalalla
 • Kokemusta paikkatietojärjestelmien toteuttamisesta (esim. Luciad tai OpenLayers-teknologioilla)
 • Osaamista ketteristä ohjelmistokehitysmenetelmistä
 • Projektinhallintaosaamista tai mahdollisia sertifikaatteja
 • Tietoturvaosaamista ja sertifikaatteja (CISSP, CISM, CISA)
 • Talouden ja liiketoiminnan ymmärrystä

 

Mitä tarjoamme?

 • Mahdollisuuden päästä toteuttamaan mielenkiintoisia projekteja kokeneessa tiimissä
 • Työkavereiksi joukon kokeneita ICT-alan ammattilaisia, joilta oppii joka päivä uutta
 • Joustavan ja rennon työyhteisön, joka puhaltaa yhteen hiileen
 • Työnantajan, joka tukee henkilökunnan hyvinvointia ja kannustaa omasta henkisestä ja fyysisestä kunnosta huolehtimiseen
 • Mahdollisuuden etätyöhön

 

Jos koet olevasi uusi konsulttimme, niin lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen rekry@relator.fi. Lisätietoa tehtävistä antaa tarvittaessa Laura Leppänen, laura.leppanen@relator.fi, puh. 050 536 6048. Haastattelemme työntekijäehdokkaita jatkuvasti ja paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä.

 

Tutustu Juhana Suurnäkin ajatuksiin työstään sekä lue panostuksestamme työhyvinvointiin:

12.5.2016 Juhana ratkaisee sosiaali- ja terveysalan haasteita

Juhana Suurnäkki on kokenut ICT-alan ammattilainen, jonka erikoisosaamisena ovat arkkitehtuurit, tietojärjestelmien suunnittelu, laajat käyttöönottohankkeet sekä tietojärjestelmien tietoturvavalmistelut ja auditoinnit. Juhana on toiminut uransa aikana erilaisissa projektinhallintatehtävissä, konsulttina ja asiantuntijana. Useiden vuosien kokemusta löytyy mm. erilaisista tietoturvakriittisistä hankkeista sosiaali- ja terveysalalta. Juhana on ollut aktiivisesti mukana myös useissa kansallisissa kokonaisarkkitehtuuri- ja määrittelyhankkeissa.

Juhanan Relatorille tulo oli monien asioiden summa. ”Olin teettänyt Relatorilla töitä asiakkaana ja vaikuttunut yrityksen asiantuntijoiden osaamisesta”, Juhana kommentoi. Juhanalla oli halu päästä tekemään asioita vaikuttavammin, asia kerrallaan ja selkeästi määriteltyinä paloina, mikä sopi Relatorin kaltaisen konsultointiyrityksen tapaan toimia. ”Ja kun järjestyi vielä niin, että työtä voi tehdä Haminasta käsin, niin asia oli sillä sovittu”, Juhana kertoo. Joustavuus on vieläkin yksi Juhanan arvostamista asioista Relatorilla: ”Täällä on mukavan joustavat puitteet tehdä asiakkaan kannalta hyödyllisiä asioita.”

Juhanan mielestä Relatorilla on vahvaa asiantuntemusta, osaamista ja monipuolisuutta. ”Koko ajan on läsnä erilaisia näkökulmia samaan asiaan”, Juhana kertoo. Relatorilta löytyy sosiaali- ja terveysalan erikoistuntemusta, mutta samalla myös vahvaa kokemusta asianhallinnasta, tietoturvasta, ohjelmistokehityksestä, testauksesta ja portaaleista. ”Aina on jotain uutta, mitä soveltaa ja sovittaa asiakkaan tarpeisiin”, Juhana kertoo. Juhanan mielestä työtä helpottaa se, että on monta eri ”viitekehystä”, joiden mukaan voi lähteä soveltamaan asioita asiakkaalla. Yksi asia on aivan varma Juhanan työssä: ”Yhdellä tavalla ei pysty kaikkea ratkaisemaan”. Relatorilla tehdään paljon erilaisia asioita ja se mahdollistaa erittäin laaja-alaisen asiantuntemuksen syntymisen. Tarvittaessa kokemus ja asiantuntemus pystytään kohdistamaan hyvin tarkasti asiakkaan tarpeeseen. Juhana arvioi, että ”paikkatiedon hyödyntämisessä ja visualisoinnissa olemme ehkä parempia kuin tiedämmekään”.

Relatorilla on totuttu tekemään töitä myös etänä. Juhana työskentelee pääsääntöisesti Haminasta käsin, mutta on hyvin keskeisessä roolissa monessakin projektissa. Juhana toimii erinäisten projektien projektipäällikkönä ja etsii uusia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveysalalta. ”Olen oikeasti tulkkina ihmisen ja tietotekniikan välissä”, Juhana kertoo työstään. Tulkkina oleminen edellyttää sekä teknologioiden ja muiden teknisten juttujen ymmärtämistä että asiakkaiden organisaatiokulttuurin, toimintatapojen ja tilanteiden ymmärtämistä, jolloin niitä pystyy yhteensovittamaan. Projektinhallinta on kuulemma kaikkea muuta kuin normaalia, koska monta asiaa täytyy ottaa huomioon eri näkökulmista. ”Monitoimittajaprojekteissa muut toimijat usein yllättävät ja tilanteet muuttuvat koko ajan, jolloin täytyy olla valmis reagoimaan nopeasti muutoksiin”, Juhana kuvailee. Tärkeintä Juhanan mielestä on pitää ”tavoite kirkkaana mielessä, mutta taktiikka ja toteutustapa saattaa muuttua nopeastikin”. Vaikka projektien hallinta ja eteenpäin vieminen voikin olla haastavaa, Juhana kertoo työtehtävien olevan hyvin mieluisia. ”Varsinkin ne, mihin pystyn jotain antamaan ja mistä voi oppia jotain uutta”, Juhana kertoo.

Sosiaali- ja terveysalan ympäristö on erittäin mielenkiintoinen, mutta hyvin vaativa. Palkitsevinta Juhanan mielestä on nähdä tuoteideoiden toteutuvan ja ”kun joskus hankalienkin vaiheiden jälkeen saa tehtyä jotain valmiiksi ja asiakas on siihen tyytyväinen”. Juhanan mieltä lämmittävät myös asiakkaan jatkoyhteydenotot projektien jälkeen. ”Tietää tehneensä jotain hyvin, jos palveluita halutaan lisääkin”, Juhana kertoo. Juhana on myös haluttu puhuja alan seminaareissa ja messuilla. Terveydenhuollon ATK-päivät, Nordic Health Technology & eHealth Forum ja monet muut seminaarit ovat tulleet tutuksi.

Juhana kuvailee, että Relatorilla on ”Monella tapaa samanhenkistä porukkaa, mutta ei liian yhdestä puusta”. Yhteisissä tilaisuuksissa kaikkien kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia ja näkemyksiä. ”Hienoa on se, että jokaiselta löytyy jotain sellaista, mistä voi itse oppia koko ajan lisää”, Juhana kertoo. Juhana kiertää asiakkaissa ympäri Suomen, joten aina ei aika riitä Jyväskylän toimistolla pyörähtämiseen. ”Kotikonttorilla saa olla rauhassa”, Juhana naurahtaa, mutta lupaa tulla jatkossa käymään useammin myös Jyväskylän pääkonttorilla.

 

Juhana_2-1024x768

 

10.5.2016 Relator mukana Terveydenhuollon Atk-päivillä 24.- 25.5

Olemme mukana Terveydenhuollon Atk-päivillä Lahdessa 24.- 25.5. Konsulttimme Juhana Suurnäkki kertoo omavalvonnan tehostamisesta puheenvuorossaan “Omavalvonta – dokumentteja vai toimintaa?” keskiviikkona 25.5 klo 11.00 sessiossa: Tuotteet ja toteutukset tutuiksi.

Päivien aikana on tarjolla runsaasti ajankohtaista ohjelmaa eri sessioissa:

– Uuden sukupolven tietojärjestelmät – Parempaa tulossa!
– Tiedolla johtaminen
– Tietosuojan ja tietoturvan yhteiset pelisäännöt
– Sote or not – tietohallinnon ohjauksen ja tietojärjestelmäratkaisujen rooli uudistuksen toimeenpanossa
– Tietotekniikan tuki prosessien uudistamisessa
– Kansalaisen aktiivinen rooli Sote-palvelukentässä
– Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteiset integroidut palvelut
– Toiminnan hallittu organisoiminen uudessa hallintorakenteessa
– Uusien teknologioiden hyödyntäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
– Kansainvälinen katsaus
– Tuotteet ja toteutukset tutuiksi

Ilmoittaudu tapahtumaan ja tule kuuntelemaan Juhanan puheenvuoroa!

 

 

29.4.2016 Relatorille on tärkeää, että henkilöstö voi hyvin

Slide2

Relatorilla panostetaan henkilöstön hyvinvointiin. Relator tukee henkilöstön hyvinvointia ja kannustaa omasta henkisestä ja fyysisestä kunnosta huolehtimiseen. Olennainen osa työssäviihtyvyyttä on toimiva työyhteisö, jonka vuoksi Relatorilla pidetään työkavereista huolta ja puhalletaan yhteen hiileen. Vaativiin työtehtäviin saa aina apua ja projektityöstä johtuen tehtävät ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia.

Työnantajan taholta työhyvinvointiin satsataan esimerkiksi hyvinvointimittauksilla, virikeseteleillä sekä yhteisellä toiminnalla. Koska työyhteisön yhteinen hyvä henki ei synny itsestään, pidämme muutaman kerran vuodessa Relapäiviä, jolloin yleensä ulkoilemme, liikumme ja ainakin syömme hyvin. Tavoitteina ovat relaaminen sekä yhdessä tekeminen ja hyvin olemme tavoitteisiin päässeet.

 

Relatorilla työnteko otetaan tosissaan, muttei liian vakavasti

 

Työhyvinvointi ja työssäjaksaminen

 • Relator kannustaa henkilöstöään huolehtimaan henkisestä ja fyysisestä kunnosta.
 • Jokaiselle työntekijälle hankitaan modernit ja ergonomisesti sopivat työvälineet.
 • Kannatamme työmatkaliikuntaa ja moni relatorilainen pyöräilee töihin päivittäin.
 • Mittaamme työssäjaksamista työhyvinvointikyselyillä sekä hyvinvointimittauksilla. Tuloksien pohjalta keskustelemme, miten voisimme kehittää toimintaamme.
 • Toimistoltamme löytyy taukoliikuntavälineitä, mm. jumppapallo, kuntopyörä ja leuanvetotanko.

 

Yhdessä tekeminen ja henkilöstön virkistäytyminen

 • Kokoonnumme viikon päätteeksi perjantaikahveille jakamaan tietoa ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Perjantaikahveilla on myös tarjolla pientä välipalaa.
 • Kannustamme henkilöstöä liikkumaan vapaa-ajalla ja järjestämme myös tutustumiskertoja eri lajeihin. Joukossamme on monen eri urheilulajin harrastajia, joten pääsemme tutustumaan lajeihin myös työkaverin opastuksella. Listalla on ollut, mm. hiihtoa, suunnistusta, golfia, juoksukoulua ja frisbeegolfia.
 • Järjestämme yhteisiä Relapäiviä muutaman kerran vuodessa. Viime Relapäivien ohjelmaan on kuulunut vaeltamista luontopolulla ja lettujen paistamista nuotiolla, golfin ja frisbeegolfin pelaamista, biljardin pelaamista, talviliikuntapäivää Laajavuoressa, lumikenkäilyä, marttojen kokkikoulua, espanjalaista ruokailtaa ja improharjoituksia Kari Ketosen ohjeistuksella. Haaveenamme on vielä yhteinen ulkomaan matka Relator-hotelliin Espanjan Sevillaan.

 

Työnantajan tarjoamat edut

 • Toimistomme sijaitsee Jyväskylän parhaiden lounaspaikkojen läheisyydessä ja henkilöstöllä on mahdollisuus käyttää lounasseteleitä.
 • Virkistävä vapaa-aika tuo virtaa myös työpäiviin. Siksi Relator tarjoaa henkilöstölleen virikeseteleitä, joilla voi maksaa vapaa-ajan liikunta- tai kulttuuripalveluja.
 • Toimistoltamme löytyy kahvia, teetä ja välipalahedelmiä.
 • Henkilöstömme on vakuutettu työnantajan tarjoamalla ylimääräisellä sairaanhoitovakuutuksella sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.
 • Jos työasento pääsee usein repsahtamaan, koko henkilöstöllä on käytössä hierontaetu neljä kertaa vuodessa.
 • Henkilöstö voi hyödyntää halutessaan myös hammaslääkärietua.
 • Henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua koulutuksiin, jotka ovat tarpeen ammatillisessa kehittymisessä.

 

Slide1

 

27.4.2016 Relatorin näkemyksiä Cyber Security- esitteessä

KYBER_1_600px

Jyväskylän kaupungilla on kyberturvallisuuden vetovastuu Innovatiiviset kaupungit (INKA) 2014–-2016 -ohjelmassa. Jyväskylän osalta ohjelman toteutuksesta vastaa Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, jonka luoma Cyber Security Jyväskylä – Finland tarjoaa verkostoja, kumppaneita ja lisätietoa kyberturvallisuuteen liittyen. Relatorilla on vahvaa kokemusta kyberturvallisuudesta ja asiantuntijamme ovat tuoneet esille näkemyksiään Cyber Security Jyväskylä – Finlandin tapahtumissa ja julkaisuissa.

Kyberturvallisuuden huomioiminen pitäisi olla organisaatioille arkipäiväinen asia. Vaatimukset ja määräykset kuitenkin muuttuvat ja lisääntyvät jatkuvasti, joten aina ei ole helppo pysyä ajan tasalla. Relatorin Tasalla-palvelu auttaa organisaatioita jalkauttamaan kyberturvallisuuteen liittyviä vaatimuksia koko henkilöstön tietoisuuteen, jotta jokainen työntekijä tietää, mitä toimenpiteitä häneltä vaaditaan.

Lisää Relatorin asiantuntijoiden ajatuksia kyberturvallisuudesta ja sen jalkauttamisesta voi lukea Cyber Finland-esitteestä. Tarkemmin ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.cyberfinland.fi.

Jos haluatte kuulla lisää kyberturvallisuudesta ja sen jalkauttamisesta käytännössä, niin jätä meille yhteydenottopyyntö.

19.4.2016 Oletko sinä Relatorin uusi ohjelmistokehittäjä?

Uuden ohjelmistokehittäjän työpaikka herätti paljon mielenkiintoa ja saimme useita potentiaalisia hakemuksia. Haastattelut on nyt käyty läpi ja löysimme hakijoiden joukosta uuden relatorilaisen.

Kiitos kaikille ohjelmistokehittäjän paikkaa hakeneille!

________________________________________________________________________________________________________

Haemme Relatorille uutta innokasta ohjelmistokehittäjää. Lue oheisesta jutusta, millaista meillä on työskennellä ohjelmistokehityksen parissa. Jos sen jälkeen koet kuuluvasi joukkoomme, niin lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen rekry@relator.fi. Kerro meille, mitä haluaisit päästä tekemään, niin katsotaan, miten toiveesi ja tarpeemme kohtaavat. Lisätietoa tehtävästä antaa tarvittaessa Laura Leppänen, puh. 050 536 6048 tai laura.leppanen@relator.fi. Haastattelemme työntekijäehdokkaita jatkuvasti ja paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä.

Tutustu ohjelmistoarkkitehtiemme työhön:

Teemu  ja Arto ovat monissa liemissä keitettyjä ohjelmistoarkkitehtejä

 

Slide2

 

 

18.4.2016 Teemu ja Arto ovat monissa liemissä keitettyjä ohjelmistoarkkitehtejä

Teemu Katajisto ja Arto Nykänen olivat kuulleet paljon hyvää Relatorista jo ennen kun liittyivät Relatorin kokeneiden asiantuntijoiden joukkoon. Relator tarjosi mahdollisuuden mielenkiintoisiin työtehtäviin. ”Relatorilla pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti”, Teemu kuvailee. ”Relator oli helppo valinta työpaikaksi, sillä täällä oli entisistä työpaikoista useita tuttuja, jotka tiesin päteviksi ja mukaviksi työkavereiksi”, Arto kertoo.

Molemmat miehet tuovat esillIMG_6839e hyvät työkaverit ja korostavat heidän merkitystään työssä viihtymisen kannalta. Relatorilla työskentelee reilu parisenkymmentä asiantuntijaa, joiden ikä- ja sukupuolirakenne on hyvin heterogeeninen. Joukkoon mahtuu monenlaista persoonaa, kunhan asenne on kohdillaan ja henkilöltä löytyy kyky ja halu oppia uutta. Relatorilla puhalletaan yhteen hiileen ja jokainen työntekijä on arvostettu osa tiimiä. Toimintaamme leimaa avoimuus, halu luoda uutta ja kyky ratkaista asiakkaan haasteita. ”Kaikki ovat kovan luokan asiantuntijoita ja keneltä tahansa voi mennä kysymään apua”, Teemu kuvailee työkavereitaan. Arton mielestä Relatorin työntekijöiltä löytyy tietotaitoa hyvin laajalta alueelta ja erilaisista ratkaisuista voi keskustella helposti. Relatorilla työn tekemisessä on ammattimainen, mutta rento ote. Toimitusjohtajan kanssa voi istua samassa kahvipöydässä kuin hyvän ystävän kanssa. Arto kuvaa Relatorin työilmapiiria ytimekkäästi: ”Tärkeintä on lopputulos, ei byrokratia”, johon Teemu lisää: ”Työnteko otetaan tosissaan, muttei liian vakavasti”.

Teemun ja Arton työ Relatorilla on hyvin monipuolista. Molemmat ovat päässeet laittamaan lusikkansa monenlaisiin soppiin. Relatorilla ohjelmistoarkkitehdin täytyy olla valmis esittelemään toteutuksia myös asiakkaalle, joten Relatorin slogan ”tulkkina ihmisen ja tietotekniikan välissä” pätee myös ohjelmistokehityksen puolella. Pääasiassa ohjelmistoarkkitehdin työnkuvaan kuuluvat erilaisten tuotteiden ja palveluiden suunnittelu ja kehitys sisältäen esitutkimusta, suunnittelua, toteuttamista, testausta, dokumentointia, käytöönottoa sekä asiakastukea. ”Suunnittelu- ja  kehitystyöhön liittyvät niin käyttöliittymät kuin tietovarastotkin, sekä kaikkea siltä väliltä”, Teemu luettelee.  Projektit vaihtelevat isommista tuotteista pienempiin demoihin ja proof-of-concept -toteutuksiin. Projektista riippuen työ voi olla esimerkiksi uusien ominaisuuksien toteuttamista olemassa oleviin tuotteisiin, bugien korjausta tai täysin uusien tuotteiden suunnittelua. ”Työhön kuuluu myös kehitys- ja testiympäristöjen asentamista, konfigurointia ja ylläpitoa”, Arto kertoo. Teemun vastuualueella ovat myös Relatorin tuotteiden, kuten Tasalla-palvelun ja Palveluvalikon suunnittelu ja kehitys. Lisäksi Teemu tekee konsultointia liittyen sekä ohjelmistokehityksen eri vaiheisiin että järjestelmäintegraatioihin.

IMG_6840

Ohjelmistoarkkitehdin työssä Relatorilla pääsee haastamaan ja kehittämään itseään. ”Joskus palaveerataan ja suunnitellaan porukalla, mutta pääosa työpäivästä on itsenäistä toteutustyötä”, Arto kertoo työtehtävistään. Teemun mielestä työ vaatii ”ideoiden jalostamista toimiviksi ja vaatimukset täyttäviksi käyttökokemukseltaan hyviksi tuotteiksi.” Työssä tarvitaan myös näkemystä siitä, miten asioita kannattaa tehdä nyt ja tulevaisuudessa ja miten paljon niiden tekemiseen menee aikaa. ”Erityisesti pitää olla aina valmis oppimaan uusia teknologioita ja tapoja tehdä asioita paremmin. Haastetta riittää automaattisesti joka päivälle”, Teemu kommentoi. ”Laadukkaan lopputuloksen tuottaminen rajallisessa ajassa on aina haastavaa”, Arto kommentoi.

Mieluisimpia tehtäviä Teemulle ovat ”sellaiset, joissa ratkaisu pitää löytää ”laatikon ulkopuolelta”, eli työtehtävät joissa pääsee käyttämään luovuuttaan”. Arto lisää, että ”koodaaminen on ässää!”.  Palkitsevinta Teemun ja Arton mielestä on uuden tuotteen tai ominaisuuden valmistuminen sekä se, kun näkee oman kädenjälkensä hyvin toimivassa tuotteessa, johon asiakkaat ja käyttäjät ovat tyytyväisiä. Asiantuntijuus, työnlaatu ja asiakastyytyväisyys ovat relatorilaisille kunnia-asioita, joista halutaan pitää kiinni.

Miksi molemmat viihtyvät niin hyvin Relatorilla?  ”Projektit ja työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia, joten kyllästymään ei pääse. Uudet menetelmät, työkalut ja toimialat pitävät mielenkiinnon yllä. Omaa työtä pääsee tekemään itsenäisesti, mutta ongelmatilanteessa apu on lähellä.”, Arto kuvailee ajatuksiaan. ”Joka päivä pääsee oppimaan uusia asioita ja näyttämään osaamistaan. Täällä on ihmisen hyvä olla”, Teemu kuvailee ja lisää naurahtaen: ”Muistinko jo mainita hyvät työkaverit?

14.4.2016 5 syytä ottaa Tasalla-palvelu käyttöön uuteen tietosuoja-asetukseen valmistautuessa

EU:n tietosuojauudistus tuo mukanaan haasteita, koska jatkossa on panostettava enemmän tietosuoja-asioiden hallintaan ja seurantaan. Tasalla-palvelumme sopii erinomaisesti tietosuoja-asioiden nykytilan kartoitukseen, uudistuksien organisointiin ja uusien toimenpiteiden viemiseen käytäntöön. Listasimme viisi syytä, miksi Tasalla-palvelumme auttaa uuteen tietosuoja-asetukseen valmistautuvia yrityksiä ja organisaatioita:

 

1) Tasallan avulla pystyt varautumaan uusiin vaatimuksiin, kun olet valmiiksi ajan tasalla nykyisestä tilanteesta ja näet nopeasti tilannekuvan siitä, mitkä asiat vaativat vaatimusten mukaista kehittämistä.

2) Tasallan avulla saat vietyä uusien vaatimuksien mukaiset toimenpiteet helpommin käytäntöön jakamalla ja vastuuttamalla toimenpiteet selkeiksi tehtäviksi ja seuraamalla niiden toteutumista.

3) Tasallan avulla saat varmuuden, että asiat on hoidettu vaatimusten mukaisesti, koska palvelu muistuttaa seuraamaan tehtävien tilannetta, jolloin voit helposti reagoida laiminlyönteihin.

4) Tasallan avulla voit todentaa valvoville viranomaisille, miten vaatimusten mukaista toimintaa on toteutettu.

5) Tasallan avulla vastuuhenkilöt pystyvät tehokkaasti hallitsemaan tietosuojaan liittyvää kokonaisuutta yhden palvelun avulla, jolloin hallinnointiin kuluvaa aikaa ja rahaa säästyy.

 

Tasalla-palvelumme avulla saat jotain kättä pidempää erinäisten ohjeiden ja dokumenttien rinnalle. Palvelumme sisältää selkeitä parhaisiin käytäntöihin liittyviä valmiita sisältöjä, jolloin toimenpiteiden suorittaminen onnistuu, vaikket osaisikaan kaikkia tietosuojaan liittyviä vaatimuksia ulkoa. Palvelumme avulla pystyt paremmin todentamaan, että vaadittavia toimenpiteitä tehdään suunnitelmallisesti ja jatkuvasti.

Tutustu Tasalla-palveluumme tarkemmin ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

safetyharness

11.4.2016 Kyberturvallisuus sairaalaympäristössä

Juhana_puheenvuoro_1

Konsulttimme Juhana Suurnäkki on puhumassa Terveydenhuollon kyberturvallisuus -seminaarissa Tikkurilassa 26.4.2016. Ilmoittaudu tapahtumaan 19.4 mennessä ja tule kuuntelemaan Juhanan puheenvuoroa “Kyberturvallisuus sairaalaympäristössä” klo 10.45.

8.4.2016 Jyväskylässä tarjolla työpaikkoja ICT-alan osaajille

relator-sharekuva

Relator on mukana Jyväskylän kaupungin rekrytointikampanjassa, jossa haetaan monipuolisia ICT-alan osaajia. Tällä hetkellä etsimme joukkoomme uusia monipuolisia ohjelmistokehityksen ammattilaisia ja konsultteja kokonaisturvallisuuden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeisiin.

Jos olet kiinnostunut työskentelemisestä yrityksessämme, voit jättää hakemuksen osoitteeseen rekry at relator.fi. Lisätietoa tehtävistä antaa tarvittaessa Laura Leppänen, puh. 050 536 6048.

Lue tarkemmin Jyväskylän ICT-alan rekrytoinnista täällä ja tutustu mukana oleviin yrityksiin täällä.

5.4.2016 Tasalla-palvelu mukana Apteekkaripäivillä 21.- 22.4

tasalla kansi

Relator ja Tasalla-palvelu ovat mukana Apteekkaripäivillä Helsingissä 21.-22.4. Tervetuloa tutustumaan Tasallaan osastollemme 305. Arvomme puolen vuoden ilmaisen Tasallan kaikkien osastollamme vierailleiden kesken. Tasallaan voi tutustua ennen apteekkaripäiviä myös täällä.

Apteekkaripäivät on koulutus- ja messutapahtuma Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkareille ja Apteekkariksi-seminaariin osallistuville proviisoreille. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 300 apteekkaria ja heidän lisäkseen liki 100 apteekkiproviisoria.

1.4.2016 Tasalla-palvelu avaruusaikaan

Relatorin tarjoama Tasalla-omavalvontapalvelu on ottanut uuden harppauksen, kun kansainvälinen avaruusteknologiatoimittaja IGNS valitsi Tasalla-palvelun avaruuslentojen laadunvarmistusalustakseen. ”Olemme erittäin vaikuttuneita Tasalla-palvelun konseptista. Sen avulla olemme aina ajan tasalla monimutkaisessa toimintaympäristössämme. Avaruuslennoilla ei ole varaa virheisiin.” toteaa IGNS-konsernin pääjohtaja Jack Bauer.

Tasalla-palvelua pilotoitiin vastikään maata kiertävällä radalla suoritetulla koelennolla. ”Erityisesti pidän Tasalla-palvelun asenteesta: se on rock!” toteaa lennon pilottina toiminut Bruce Dickinson.

Seuraava suuri haaste tulee olemaan lento Marsiin, jossa pilvipalvelun kapasiteetti punnitaan toden teolla. IGNS:n kapasiteettipalveluista EMEA-asiakkuuksissa vastaava varajohtaja Emerson Fittipaldi on odottavan innostunut: ”Tähän mennessä olemme toimineet pääasiassa pilvien alapuolella tai niiden välittömässä läheisyydessä. Marsin lennolla lähimmät pilvet ovat niin kaukana, että tavanomaiset pilvipalveluiden toimintamallit eivät enää riitä. Olemme tekemässä jotain ainutlaatuista omavalvonnan alalla.”

Avaruuslennoilla saatujen kokemusten perusteella Tasalla-palvelua kehitetään edelleen ja IGNS:n tuotekehityksen saavutuksista pääsevät luonnollisesti nauttimaan kaikki Tasalla-palvelun asiakkaat. Apteekeissa ja terveydenhuollon omavalvonnassa ensimmäisiä uudistuksia onkin luvassa jo ensi vuoden huhtikuun alussa. Asiakkaillamme on myös mahdollisuus osallistua koelennoille. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Tasalla-palvelun myyntitiimiin!

HUOM! Julkaisimme uutisen aprillipäivänä

21.3.2016 Kaisa Ruotsala markkinointipäälliköksi

Kaisa Ruotsala (KTM) on nimitetty Relatorin markkinointipäälliköksi. Kaisan tehtäviin kuuluu mm. markkinointi ja viestintä, myynnin tukeminen sekä Relatorin palveluiden ja ratkaisujen kaupallinen tuotteistaminen.

6o4a5958-2jpg_23874679760_o (002) (512x640)

Tervetuloa Kaisa!

15.1.2016 Tekesiltä rahoitusta tietoturvan kehittämiseen

Relator on mukana Jyväskylän yliopiston vetämässä Uusi menetelmä tietoturvan hallintaan -hankeessa, joka sai Tekesiltä miljoonarahoituksen.

Tietoturvapolitiikka määrittelee kattavasti, kuinka tietoturvallisuus tukee yrityksen toimintaa ja määrittää myös tietoturvallisuuden strategiset ja operatiiviset suuntaviivat. Tietoturvapolitiikan laatimisessa ja käytäntöön viemisessä on kuitenkin havaittu ongelmia. Tyypillinen ongelma on tietoturvapolitiikan jääminen dokumentiksi, joka ei jalkaudu organisaation toimintaan. Hankkeessa kehitetään tieteellisesti testattu menetelmä, jonka avulla kyetään kehittämään kuhunkin kohteeseen, organisaation tai järjestelmään sopiva, organisaatiospesifinen tietoturvapolitiikka.

Relatorin tavoitteena on hyödyntää tutkimushankkeessa syntyviä tuloksia uudenlaisen palvelutuotteen kehittämisessä.

Lue lisää https://www.jyu.fi/it/uutiset/tiedekunta/eakr_miljoonarahoitus_organisaatioiden_tietoturvan_kehittamiseen

8.1.2016 Palveluvalikko uudistuu sähköisen työpöydän ratkaisuksi

Uusien ominaisuuksien myötä ratkaisu toimii sähköisenä työpöytänä, tarjoten käyttäjälle kaikki työssä tarvittavat sovellukset ja tiedot.

Uudet ominaisuudet:

 • RSS-syötteet – sovellus hakee määritellyistä osoitteista RSS-syötteet ja näyttää ne Palveluvalikon käyttöliittymässä.
 • Sähköpostien ennakkonäkymä – ennakkonäkymä hakee näytölle Exchange-palvelimelta viimeisimmät saapuneet viestien tiedot ja näyttää niiden saapumisajan, lähettäjän ja otsikon
 • Kalenterin ennakkonäkymä – ennakkonäkymä näyttää seuraavat tulevat kalenteritapahtumat
 • Pikaviestinnän tilatieto – pikaviestinnän näkymässä näytetään suosikit-kontaktilistan jäsenten tilatiedot ja luettelosta voi käynnistää tekstipohjaisen keskustelun

Uusien ominaisuuksien avulla Palveluvalikon kautta voidaan tiedottaa keskitetysti tärkeitä ajankohtaisia asioita. Lisäksi siirtyminen Palveluvalikosta Outlookiin vastaamaan sähköpostiviestiin tai SharePointiin lukemaan tiedotteita onnistuu helposti.

Seuraa nettisivujamme ja ota yhteyttä, mikäli haluat kuulla asiasta lisää!

29.12.2015 Tasalla-palvelusta satelee kiitosta tuotepäällikkö Silja Salmijärvelle

Tasalla_Silja_04122015-1Apteekkien Tasalla-tilannekuvapalvelun tuotepäällikkö Silja Salmijärvi on ollut alusta lähtien mukana Tasallan kehittämisessä. Hän on seurannut palvelun syntymistä ja ollut mukana tuottamassa apteekkien vaatimusten mukaisia valmiita sisältöjä yhteistyössä Vaajakosken apteekin kanssa. Fimean määräykset ja ohjeet ovat tulleet Siljalle hyvin tutuksi ja hän tietää tarkalleen, minkä määräyksen alle mikäkin vaatimus kuuluu. Silja itse toteaa leikkisästi: – Nykyään tuntuu, että asiat tulevat mieleen kuin apteekin hyllyltä!

Silja tuntee apteekkimaailman omakseen, koska hän on aikaisemmin työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon alalla ja hänelle on hyvin tuttua erilaisten määräyksien mukainen toimintatapa. –Prosessien laadun kehittäminen ja dokumentointikäytäntöjen suunnittelu sekä edistäminen taas ovat tulleet hyvin tutuiksi teollisuuden työkokemuksen myötä, Silja kertoo. Hän ymmärtää, kuinka haastavaa ja aikaavievää isojen asiakokonaisuuksien hallinta apteekissa voi olla. – Palkitsevinta työssäni on, kun pystyn auttamaan Tasallan avulla apteekkien toiminnan kehittämisessä ja saan siirrettyä suuren osan vastuuhenkilöiden taakasta Tasalla-palvelun harteille, Silja kuvailee. Toistuvien tehtävien muistutukset helpottavat vastuuhenkilöiden arkea erityisesti harvoin tapahtuvien tehtävien tekemisessä. Moni apteekkari on huojentunut siitä, ettei jokaista määräaikaa tarvitse itse muistaa, vaan Tasalla auttaa muistamaan. – Tasallan avulla on vastuuhenkilöille tullut varmuuden tunne siitä, että kaikki on varmasti kunnossa ja turha stressaaminen on vähentynyt, Silja kertoo asiakkaiden kokemuksista.

Silja kokee työnkuvansa erittäin monipuoliseksi ja innostavaksi. Työviikon aikana Silja on yhteydessä apteekkeihin esitellen Tasalla-tilannekuvapalvelua, perehdyttää palvelun käyttöönotossa ja suunnittelee tulevia esittelytilaisuuksia. Viime kevään apteekkaripäivät herättivät paljon kiinnostusta Tasallaan ja Silja odottaakin innolla ensi kevään apteekkaripäiviä. – Apteekkaripäivillä on hienoa olla mukana, koska siellä pääsee esittelemään Tasalla-palvelua apteekkareille ja proviisoreille sekä tapaamaan nykyisiä Tasalla-palvelun käyttäjiä, Silja kommentoi hymyillen.

Tasalla-tilannekuvapalvelu auttaa apteekkien toimintaan liittyvien kokonaisuuksien hallinnassa. Erityistä kiitosta asiakkailta on saatu viranomaismääräysten mukaisista valmiista sisällöistä, jotka on helppo ottaa käyttöön ja valmiiden tehtävien avulla muun muassa toimintaohjeiden päivittäminen ja perehdyttäminen sujuu tehokkaammin kuin aikaisemmin. Palvelusta näkee nopeasti tilannekuvan siitä, ketkä ovat perehtyneet toimintaohjeeseen ja ketkä eivät. – Myös kahvipöydältä ja ilmoitustaululta luettavat tiedotteet ovat siirtyneet Tasallaan, ja vastuuhenkilö tietää tarkalleen, milloin kaikki ovat lukeneet tiedotteen, Silja kuvailee Tasallan hyötyjä. Tasalla-palvelu auttaa myös apteekkitarkastuksissa, koska palvelusta saa näytettyä vaivattomasti vaadittavien määräysten tilannekuvan tarkastajalle ja tilannekuvan avulla näkee helposti, mitkä asiat ovat valmiina ja mitkä kesken.

Monet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Tasalla-palvelun muokattavuuteen. Palvelun sisällöt ovat täysin muokattavissa oman apteekin näköiseksi ja siihen pystyy linkittämään tietoja apteekin omista järjestelmistä. Tasalla-palveluun voi luoda omia sisältökokonaisuuksia kuten koulutuksiin, henkilöstöhallintoon ja markkinointiin tai mihin tahansa ajankohtaiseen kokonaisuuteen liittyen, jossa pitää suunnitella ja varmistaa erilaisten tehtävien toteutuminen. Silja on saanut myös paljon positiivista palautetta Tasallan käytännönläheisyydestä ja asiakkaat ovat hämmästelleet palvelun helppokäyttöisyyttä. – Moni apteekkari on jälkikäteen ihmetellyt Tasallan käyttöönoton vaivattomuutta ja henkilökunnan perehdytyksen helppoutta, Silja toteaa tyytyväisenä.

Siljaa motivoivat tyytyväiset Tasalla-palvelusta innostuneet asiakkaat: – On hienoa seurata vierestä, kun asiakas innostuu käyttöönottovaiheessa Tasallan tuomista mahdollisuuksista ja alkaa omatoimisesti luomaan apteekilleen sopivia sisältöjä, Silja kertoo. Siljalle on myös tärkeää nähdä, että Tasalla-palvelu tulee aitoon tarpeeseen ja vapauttaa apteekkien henkilökunnan resursseja muihin tehtäviin.

Silja on luonteeltaan hyvin positiivinen, ratkaisukeskeinen ja muut huomioon ottava. – Asiakkaan luottamus on minulle ensiarvoisen tärkeää, koska haluan oikeasti auttaa kehittämään apteekkien toimintaa heidän tarpeiden ja huolien pohjalta, Silja kuvailee ajatuksiaan. Asiakkailtaan Silja on saanut palautetta siitä, että hän on hyvin helposti lähestyttävä ja tuo omaa asiantuntijuuttaan esille luontevasti asiakasta huomioiden. Silja kuvailee, että: – Jokainen asiakaskäynti on hyvin erilainen, vaikka taustalla olevat vaatimukset ovatkin samoja kaikille apteekeille, mikä onkin mielestäni hyvin antoisaa ja tuo vaihtelua työhöni apteekkien parissa. Siljan iloinen olemus piristää kummasti harmaitakin alkutalven päiviä myös Relatorin toimistolla.

23.12.2015 Uusi tietosuoja-asetus aiheuttaa haasteita – aloita valmistautuminen heti

ski-tour-561236_960_720

Viime aikoina on uutisoitu paljon EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta, josta Euroopan parlamentti, komissio ja neuvosto pääsivät vihdoin yhteisymmärrykseen viime viikolla. Tietosuoja-asetusta käsitellään vielä EU:n parlamentissa alkuvuodesta 2016, jonka jälkeen asetuksen voimaan tuloon on arvioitu kahden vuoden siirtymäaika. Näillä näkymin asetus tulisi siis voimaan vuonna 2018 ja organisaatioilla olisi kaksi vuotta aikaa laittaa tietosuoja-asiat kuntoon. Tietosuoja-asetus luo haasteita erityisesti organisaatioille ja yrityksille, jotka käsittelevät henkilötietoja. Organisaatioiden pitäisi jo nyt kartoittaa tietosuoja-asioiden nykytilannetta. Miten uusi tietosuoja-asetus tulee vaikuttamaan organisaation toimintaan? Mitä asioita pitää kehittää, jotta vaatimukset täyttyvät? Miten vaatimusten mukaiset asiat saadaan vietyä käytäntöön mahdollisimman kustannustehokkaasti?

Mitä muutoksia uusi tietosuoja-asetus tuo mukanaan?

 • Jatkossa organisaatioiden on tarjottava henkilöille enemmän ymmärrettävää ja selkeää tietoa henkilötietojen käsittelystä
 • Yksittäisillä henkilöillä on oikeus vaatia tietojen siirtoa järjestelmästä toiseen tai unohdetuksi tulemista
 • Yksittäisillä henkilöillä on oikeus saada tietoa, jos heidän henkilötiedot ovat joutuneet tietoturvaloukkauksen kohteeksi eli organisaatioiden on ilmoitettava tietoturvaloukkauksista mahdollisimman pian kansalliselle tietosuojaviranomaiselle
 • Organisaation on pystyttävä osoittamaan, että se on toiminut vaatimusten mukaisesti varsinkin tietoturvaloukkaustilanteissa
 • Tietosuoja-asetuksen vaatimusten laiminlyöminen voi johtaa jopa miljoonien eurojen sanktioihin
 • Useissa henkilötietoja käsittelevissä organisaatioissa tietosuojavastaavan nimeäminen tulee pakolliseksi

Valmistautuminen kannattaa aloittaa mieluummin ajoissa kuin liian myöhään. Ota yhteyttä, niin kerromme, miten me voimme auttaa!

Lue lisää tietosuoja-asetuksesta:

Oikeusministeriö

Euroopan komission tiedote

11.12.2015 Nordic Health Technology & eHealth Forum 2016

Olemme mukana Nordic Health Technology & eHealth Forum 2016 -tapahtumassa.

Tule kuuntelemaan konsulttimme Juhana Suurnäkin puheenvuoroa “Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa – Kokemuksia ja suosituksia sosiaali- ja terveydenhuollon IT-projekteista” torstaina 14.1. klo 11:30 Hospital-lavalle.

Löydät myös meidät osastolta 6e27!

nhtef mainos