Uutiset

6.3.2015 Uusi ajattelu – uusi johtaminen

Relatorin työntekijä Ville Törmälä on kirjoittanut yhdessä Jari Markkasen ja Tero Kadeniuksen kanssa kirjan uudenlaisesta organisaatioiden johtamisesta ja kehittämisestä. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen kuulemaan, mitä kirja pitää sisällään, keskustelemaan aihepiiristä yleensä sekä verkostoitumaan muiden kanssa. Tilaisuus pidetään torstaina 12.3. klo 16.00 Relatorin toimistolla osoitteessa Puistokatu 2-4D, Jyväskylä (3. kerros).

Lisää tietoa kirjasta löytyy osoitteesta www.uusijohtaminen.fi

24.2.2015 Relator mukana Apteekkaripäivillä

Relator on mukana 24.-25-4. Helsingissä Marina Congress Centerissä järjestettävillä Apteekkaripäivillä.

Apteekkaripäivät on täydennyskoulutustapahtuma Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkareille ja jäsenapteekkien johtaville proviisoreille. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut liki 300 apteekkaria ja heidän lisäkseen lähes 100 apteekkiproviisoria. Tulevien Apteekkaripäivien näyttelyyn tutustuu aiempaa enemmän proviisoreita, sillä Suomen Proviisoriyhdistys järjestää oman kevätkokouksensa kongressikeskuksessa Apteekkaripäivien yhteydessä.

Relator julkistaa Apteekkaripäivillä apteekeille suunnatun Tasalla-palvelun. Palvelu on tuotettu yhdessä Coaching Onward Oy:n kanssa. Tule tutustumaan palveluun ja keskustelemaan kanssamme osastolle 202!

21.2.2015 Silja Salmijärvi Relatorin uusi työntekijä

KTM Silja Salmijärvi on nimitetty apteekeille suunnatun Tasalla-palvelun tuotepäälliköksi. Silja toimii tuotepäällikön tehtävien ohella myös konsulttina. Tervetuloa Relatorin kasvavaan joukkoon!

29.1.2015 Koodia Suomesta!

Relator on mukana Koodia Suomesta -kampanjassa.

koodia_suomesta_blue.pdf

Koodia Suomesta -merkin avulla löytää yritykset, jotka tarjoavat ohjelmointipalveluita Suomesta ja joiden ohjelmistotuotteet on koodattu Suomessa. Huippuluokan asiantuntijat ovat aivan lähettyvilläsi!

Lue lisää Relatorin ajatuksia aiheesta blogistamme Suosi suomalaista.

 

27.1.2015 Relatorille CISM-sertifikaatti

Relatorin tietoturvaosaaminen vahvistuu entisestään!
Kehitysjohtaja/konsultti Kari Varvikko on suorittanut CISM-sertifikaatin. Onnittelut Karille!

cism

CISM = Certified Information Security Manager on maailman tunnetuin tietoturvajohtamisen ammattisertifikaatti.

 

 

12.1.2015 Kummiurheilijat valittu

rastilippuRelator pyysi joulukuun alussa hakemuksia nuorilta kilpasuunnistajilta kummiurheilijoikseen.

Hakemuksia tuli runsaasti ja valinnat olivat odotetusti vaikeita. Valinnat eivät perustuneet suoraan urheilumenestykseen vaan hakemuksessa esitetyt yhteistyömallit ja yleinen hakemuksen laatu vaikuttivat valintoihin. Yksi tärkeä kriteeri oli se, että kummiurheilijoita on kaikkien Relatorin toimipisteiden lähistöltä. Lisäksi ryhmään haluttiin mukaan monentasoisia suunnistajia.

Valituksi tulivat seuraavat urheilijat:

Lari Takanen, Vehkalahden Veikot
Sari Anttonen, Keuruun Kisailijat
Toni Saari, Vaajakosken Terä
Karoliina Martikainen, OK Trian
Tuomas Heikkilä, Helsingin Suunnistajat
Heini Rintanen, Kangasala SK

Kiitoksia kaikille hakemuksen lähettäneille!

9.1.2015 Laskutusosoitteemme muuttuu

Olemme ottaneet käyttöön uuden taloushallintojärjestelmän. Otamme vastaan verkkolaskuja ja operaattorimme on OpusCapita.
Laskut tulee lähettää OVT-tunnuksella 003720965010

Mikäli laskun lähettäminen verkkolaskuna ei onnistu, pyydämme lähettämään paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun. Varmistathan, että laskutusosoitteemme löytyy paperisesta laskusta, jotta skannauspalvelu osaa kohdistaa laskun meille.

Laskutusosoitteemme on:
Relator Oy
PL 74575
00063 LASKUNET

8.12.2014 Potilastiedot ja kyberturvallisuus

Muista kyberturvallisuus potilasturvallisuuden kehittämisessä!

Relatorin konsultit Riku Nykänen ja Juhana Suurnäkki pohtivat potilastietojen kyberturvallisuutta Mediaplanetin Turvallisuusjulkaisussa.

 

5.12.2014 Relator tukee nuoria suunnistajia

Relator Oy on aina ollut aktiivinen nuorten tukija. Tällä kertaa haemme yhteistyökumppaneiksemme nuoria kilpasuunnistajia, joilla on tähtäimessä lajin huippu. Tavoitteena on pitkäjänteinen yhteistyö, joka kasvaa ja kehittyy yhteistyössä urheilijan ja yrityksen välillä.

Jos olet yli 15-vuotias kilpasuunnistaja, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi meille vuoden loppuun mennessä osoitteeseen info (at) relator.fi. Esitä hakemuksessa oma ajatuksesi yhteistyön muodoista, oma taustasi ja tavoitteesi. Kummiurheilijat valitaan tammikuun alussa 2015.

Lisätietoa: Kimmo Kaario, puh. 044 386 5550.

1.12.2014 Olli Pitkänen aloitti Relatorilla

047-op-web-kavennettu
DI Olli Pitkänen liittyi Relatorin vahvaan konsulttiryhmään 1.12.2014. Olli on hankejohtamisen ja kokonaisarkkitehtuurin asiantuntija, jolla on pitkäaikainen kokemus suurten kriittisten tietojärjestelmien kehityshankkeista sekä asiakkaiden toiminnallisten tarpeiden ja tietojärjestelmien tarjoamien mahdollisuuksien yhteensovittamisesta.

Ohjelmistojen kehitysprojektien lisäksi Olli on toteuttanut lukuisia esitutkimuksia sekä käyttöönotto- ja käyttöprojekteja. Arkkitehtuurityö, projektien edellytysten luominen sekä tiimien yhteistyön kehittäminen ovat Ollin vahvuuksia. Lisäksi osaamisiin kuuluvat riskienhallinta, sopimukset ja talousasiat.

Ollin vapaa-aikaan kuuluvat mökkeily, erilaiset urheiluharrastukset sekä kilpabridge.

Tervetuloa Relatorille mielenkiintoisten hankkeiden pariin!

26.9.2014 Kyberturvallisuus = ?

Relator osallistui Kyberturvallisuusmessuille syyskuun alussa. Tiedustelimme messuosastollamme kyberturvallisuuden määritelmää ja saimme suuren joukon toisistaan poikkeavia määritelmiä. Julkaisemme aiheesta blogikirjoituksen lähiaikoina.

Arvoimme kaikkien kyber-määritelmän kirjoittaneiden kesken iPad minin. Onnetar suosi Tampereen teknillisen yliopiston Systeemiteknikanlaitoksen Mikko Salmenperää, onnea!

27.8.2014 Oikeita kavereita. Ne on parasta!

TeamPlanet2Yksinäisyys on yleistä, eikä oman paikan löytäminen yhteiskunnassamme ole aina helppoa. Kaverit, positiiviset kokemukset sekä yhteenkuuluvuuden ja kuulluksi tulemisen tunteet ovat yksinäisyyden tunteen vähentämisessä parasta lääkettä.

Relator on mukana tukemassa TeamPlanetin toimintaa. Tuen avulla myös vähävaraiset lapset pääsevät mukaan TeamPlanetin harrastustoimintaan.

Lisätietoja TeamPlanetista www.teamplanet.fi ja www.facebook.com/teamplanet.fi

Lue lisää Relatorin kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelmasta.

1.7.2014 Relator toivottaa kaikille kestävän kehityksen kesää

Relator Oy haluaa tänä kesänä kiinnittää erityistä huomiota kestävään kehitykseen ja varmistaa, että tulevilla sukupolvilla on samat tai paremmat toimintaedellytykset kuin nykyisillä sukupolvilla. Hyvän kesän toivotusten myötä Relator haastaakin kaikki asiakkaansa ja sidosyhmänsä tekemään oman kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelmansa ja liittymään mukaan kestävän kehityksen toimenpidesitoumukseen osoitteessa http://sitoumus2050.fi/. Relatorin avainasioita kestävässä kehityksessä ovat henkilöstön hyvinvointi ja liikenteen kuormituksen vähentäminen yritystoiminnassa. Mitkä ovat teidän organisaationne kestävän kehityksen tavoitteet ja siihen liittyvät toimenpiteet?

Mukavaa kesää kaikille!

20140625_153916_jpg

24.6.2014 Relator mukana Kyberturvallisuus-messuilla

Relator on mukana ensimmäisillä tieto- ja kyberturvallisuusalan erikoismessuilla, jotka pidetään 3.-5.9. Jyväskylässä. Samaan aikaan Paviljongissa pidetään myös Tekniikkamessut ja Turvallisuusmessut.

Tule tapaamaan meitä osastolle D-241 ja kuuntelemaan tietoiskujamme eri tietoturvastandardeista. Voit rekisteröityä kävijäksi ennakkoon tästä: http://www.paviljonki-klubi.fi/paviljonkiklubi/?page=register&regist=1&evid=103&inwa=crBcJLPYqcC8E309

Nähdään messuilla!

 

19.5.2014 Relator mukana Uusi sairaala -hankkeessa

kssph uusi sairaalaRelator on mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Uusi sairaala -hankkeen ICT-ratkaisujen suunnittelussa. Asiantuntijamme osallistuvat mm. uuden sairaalan ICT-vision/strategian määrittelyyn ja kokonaisarkkitehtuurin suunnitteluun. Tämän hetkisen aikataulun mukaan uuden sairaalan pitäisi valmistua vuonna 2020.

 

 

 

6.5.2014 Terveydenhuollon Atk-päivät

Relator osallistuu 20.- 21.5. Jyväskylän Paviljongissa järjestettäville Terveydenhuollon Atk-päiville.

Tämän vuoden teemoina Atk-päivillä ovat mm. alueellinen yhteistyö ja verkostoituminen, mobiilitekniikan hyödyntäminen, kansalaisen sähköinen asiointi, uudistuvat asiakastietojärjestelmät, tietosuoja sekä tiedon hyödyntäminen toiminnan ohjauksessa ja valvonnassa.

Tule kuuntelemaan puheenvuoroamme “Nopeutta ja notkeutta sähköisen asioinnin hankkeisiin sisältöjä kierrättämällä” keskiviikkona 21.5. (Sessio 10: Tuotteet ja toteutukset tutuiksi).

9.4.2014 Parempi kuin lupaavat

Relator Oy:n asiakkuustutkimuksen tulokset puhuvat jälleen puolestaan. Kiitoksia luottamuksesta! Teemme edelleen parhaamme, jotta tulokset säilyvät korkealla tasolla.

Tutustu tuloksiin.

Relator mukana Fast Track Cyber -kasvupolulla

Relator osallistuu Kasvu Openin Fast Track Cyber -kasvupolulle, jonka tarkoituksena on luoda uutta liiketoimintaa kyberturvallisuudesta.

Muita Fast Track Cyber -kasvupolun yrityksiä:

 • MePIN / Meontrust Oy
 • Controla Oy
 • Flashnode Oy
 • Protacon Solutions Oy
 • Elomatic Oy
 • Seltimil Oy
 • COIN Competence and Innovation Oy
 • Planetcon Oy
 • CAP Data Solutions Oy
 • Magister Solutions Oy
 • Digitaalinen Hautaustoimisto Mors Digitalis Oy

26.3.2014 Miltä kybertilannekuvasi näyttää?

Relator Oy on aktiivisesti kehittämässä ratkaisuja organisaatioiden tietoturvallisuuden tilannetietoisuuden parantamiseksi. Yksi osaamisalueemme on tuoda tilannekuva osaksi olemassa olevaa portaaliratkaisua. Katso alta esittelyvideo kybertilannekuvapalveluista. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit. Pääset tutustumaan tilannekuvaratkaisuihimme myös kyberturvallisuusmessuilla Jyväskylässä syyskuussa.

24.3.2014 Relator ja Coaching Onward – tiedonhallintaa apteekeille yhteistyöllä

Relatorin uusin asiakastarina kertoo Relatorin ja Coaching Onwardin yhteistyöstä.

Tutustu tarinaan

17.3.2014 Relator tukemassa hiihdon SM-kilpailuja

Relator sponsoroi Jyväskylän Vaajakoskella 21.-23.3. järjestettäviä maastohiihdon SM-kilpailuja, jotka hiihdetään ensi viikonloppuna haastavasta talvesta huolimatta. Nyt kannattaa suunnata Vaajakoskelle kauniiseen talvisäähän ihailemaan olympiavoittajien menoa.

Kisasivut

17.2.2014 Juhana Suurnäkki Relatorille

FM Juhana Suurnäkki on nimitetty konsultiksi 17.2.2014. alkaen. Juhanan osaamisaluetta on erityisesti sosiaali- ja terveysalan ICT-ratkaisut ja toimintamallit. Juhana siirtyy Relatorille Medi-IT Oy:stä ja hänen toimipisteensä on Haminassa. Tervetuloa!

16.2.2014 Relatorille CISSP-tietoturvasertifikaatti

Tietoturvaosaamisemme vahvistuu entisestään! Relatorin Riku Nykänen on suorittanut CISSP-tietoturvasertifikaatin. CISSP eli Certified Information Systems Security Professional on kansainvälisesti arvostettu tietoturva-alan tutkinto kokeneille tietoturva-ammattilaisille. Onnittelut Rikulle!

 

1.1.2014 Kari Varvikko Relatorin kehitysjohtajaksi

Kari Varvikko on nimitetty Relator Oy:n kehitysjohtajaksi. Karin tehtävänä on kehittää uusia liiketoimintamalleja ja Relatorin palvelutarjontaa sekä toimia konsulttina. Kari siirtyy Relatorin palvelukseen Medi-IT Oy:stä. Tervetuloa!

17.12.2013 Liferay-portaali Joensuun kaupungille

Relator Oy toteuttaa Joensuun kaupungille “Työllistymispalveluiden kartasto” -sivuston. Hanke toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten hallinnoiman Työllistymispalveluiden kehittäminen Pohjois-Karjalassa -hankkeen (TYPKE) ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen hallinnoiman Työvoima 2013+ -hankkeen kanssa. Sivusto toteutetaan Liferay-teknologialla ja se tulee työvälineeksi asiakasohjaukseen.

18.11.2013 Relator Yle:n puitejärjestelyn toimittajaksi

Relator Oy on valittu yhdeksi Yleisradion Lean-menetelmien ja ketterän kehittämisen konsultoinnin puitejärjestelyn toimittajaksi. Puitesopimus on voimassa toistaiseksi. Relatorin alihankkijana konsultoinnissa toimii Kumura Oy.

 

13.11.2013 Relator ja KONE – ketterää ja pitkäjänteistä yhteistyötä

Relatorin uusin asiakastarina kertoo Relatorin ja KONEen ketterästä ja pitkäjänteisestä yhteistyöstä.

Tutustu asiakastarinaan.

28.10.2013 Antti Tuomainen Relatorin uusi vahvistus

Antti Tuomainen on aloittanut Relatorilla konsulttina. Erityisesti SharePoint-asiantuntijana kunnostautunut Antti siirtyy Relatorille Samlinkiltä. Tervetuloa!

15.10.2013 Relator HUS:in puitejärjestelyn toimittajaksi

Relator Oy on valittu yhdeksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) projektipäällikköpalveluiden puitejärjestelyn toimittajaksi. Tulevat toimeksiannot kilpailutetaan puitejärjestelyn toimittajien kesken. Puitesopimus on voimassa 6.10.2016 saakka (+ 1 vuoden optio). Relatorin alihankkijana projektipäällikköpalveluissa toimivat inPulse Works Oy ja Kumura Oy.

Relator osallistuu hyväntekeväisyyteen

dna

Relator Oy osallistuu DNA Business Challenge -hyväntekeväisyyskampanjaan, jolla kerätään varoja Keski-Suomen Keskussairaalan lastenosastolle. Hyväntekeväisyyshaastekilpailu käydään JYP:n kotipelien erätauolla koko kauden ajan. Tänään JYP – Blues -pelissä maaleja on laukomassa Relatorin toimitusjohtaja Kimmo Kaario ja vastustajina ovat Puustelli Oy ja Plus Katsastus Oy. Relatorin toinen esiintyminen tapahtuu 25.1.2014 JYP – KALPA -pelissä. Sarjan voittaja luovuttaa kauden päätteeksi yrityksiltä kerätyn hyväntekeväisyyssumman 13.3.2014 LasTu ry:lle.

DNA Business Challenge -sivut