Uutiset

29.4.2016 Relatorille on tärkeää, että henkilöstö voi hyvin

Slide2

Relatorilla panostetaan henkilöstön hyvinvointiin. Relator tukee henkilöstön hyvinvointia ja kannustaa omasta henkisestä ja fyysisestä kunnosta huolehtimiseen. Olennainen osa työssäviihtyvyyttä on toimiva työyhteisö, jonka vuoksi Relatorilla pidetään työkavereista huolta ja puhalletaan yhteen hiileen. Vaativiin työtehtäviin saa aina apua ja projektityöstä johtuen tehtävät ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia.

Työnantajan taholta työhyvinvointiin satsataan esimerkiksi hyvinvointimittauksilla, virikeseteleillä sekä yhteisellä toiminnalla. Koska työyhteisön yhteinen hyvä henki ei synny itsestään, pidämme muutaman kerran vuodessa Relapäiviä, jolloin yleensä ulkoilemme, liikumme ja ainakin syömme hyvin. Tavoitteina ovat relaaminen sekä yhdessä tekeminen ja hyvin olemme tavoitteisiin päässeet.

 

Relatorilla työnteko otetaan tosissaan, muttei liian vakavasti

 

Työhyvinvointi ja työssäjaksaminen

 • Relator kannustaa henkilöstöään huolehtimaan henkisestä ja fyysisestä kunnosta.
 • Jokaiselle työntekijälle hankitaan modernit ja ergonomisesti sopivat työvälineet.
 • Kannatamme työmatkaliikuntaa ja moni relatorilainen pyöräilee töihin päivittäin.
 • Mittaamme työssäjaksamista työhyvinvointikyselyillä sekä hyvinvointimittauksilla. Tuloksien pohjalta keskustelemme, miten voisimme kehittää toimintaamme.
 • Toimistoltamme löytyy taukoliikuntavälineitä, mm. jumppapallo, kuntopyörä ja leuanvetotanko.

 

Yhdessä tekeminen ja henkilöstön virkistäytyminen

 • Kokoonnumme viikon päätteeksi perjantaikahveille jakamaan tietoa ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Perjantaikahveilla on myös tarjolla pientä välipalaa.
 • Kannustamme henkilöstöä liikkumaan vapaa-ajalla ja järjestämme myös tutustumiskertoja eri lajeihin. Joukossamme on monen eri urheilulajin harrastajia, joten pääsemme tutustumaan lajeihin myös työkaverin opastuksella. Listalla on ollut, mm. hiihtoa, suunnistusta, golfia, juoksukoulua ja frisbeegolfia.
 • Järjestämme yhteisiä Relapäiviä muutaman kerran vuodessa. Viime Relapäivien ohjelmaan on kuulunut vaeltamista luontopolulla ja lettujen paistamista nuotiolla, golfin ja frisbeegolfin pelaamista, biljardin pelaamista, talviliikuntapäivää Laajavuoressa, lumikenkäilyä, marttojen kokkikoulua, espanjalaista ruokailtaa ja improharjoituksia Kari Ketosen ohjeistuksella. Haaveenamme on vielä yhteinen ulkomaan matka Relator-hotelliin Espanjan Sevillaan.

 

Työnantajan tarjoamat edut

 • Toimistomme sijaitsee Jyväskylän parhaiden lounaspaikkojen läheisyydessä ja henkilöstöllä on mahdollisuus käyttää lounasseteleitä.
 • Virkistävä vapaa-aika tuo virtaa myös työpäiviin. Siksi Relator tarjoaa henkilöstölleen virikeseteleitä, joilla voi maksaa vapaa-ajan liikunta- tai kulttuuripalveluja.
 • Toimistoltamme löytyy kahvia, teetä ja välipalahedelmiä.
 • Henkilöstömme on vakuutettu työnantajan tarjoamalla ylimääräisellä sairaanhoitovakuutuksella sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.
 • Jos työasento pääsee usein repsahtamaan, koko henkilöstöllä on käytössä hierontaetu neljä kertaa vuodessa.
 • Henkilöstö voi hyödyntää halutessaan myös hammaslääkärietua.
 • Henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua koulutuksiin, jotka ovat tarpeen ammatillisessa kehittymisessä.

 

Slide1

 

27.4.2016 Relatorin näkemyksiä Cyber Security- esitteessä

KYBER_1_600px

Jyväskylän kaupungilla on kyberturvallisuuden vetovastuu Innovatiiviset kaupungit (INKA) 2014–-2016 -ohjelmassa. Jyväskylän osalta ohjelman toteutuksesta vastaa Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, jonka luoma Cyber Security Jyväskylä – Finland tarjoaa verkostoja, kumppaneita ja lisätietoa kyberturvallisuuteen liittyen. Relatorilla on vahvaa kokemusta kyberturvallisuudesta ja asiantuntijamme ovat tuoneet esille näkemyksiään Cyber Security Jyväskylä – Finlandin tapahtumissa ja julkaisuissa.

Kyberturvallisuuden huomioiminen pitäisi olla organisaatioille arkipäiväinen asia. Vaatimukset ja määräykset kuitenkin muuttuvat ja lisääntyvät jatkuvasti, joten aina ei ole helppo pysyä ajan tasalla. Relatorin Tasalla-palvelu auttaa organisaatioita jalkauttamaan kyberturvallisuuteen liittyviä vaatimuksia koko henkilöstön tietoisuuteen, jotta jokainen työntekijä tietää, mitä toimenpiteitä häneltä vaaditaan.

Lisää Relatorin asiantuntijoiden ajatuksia kyberturvallisuudesta ja sen jalkauttamisesta voi lukea Cyber Finland-esitteestä. Tarkemmin ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.cyberfinland.fi.

Jos haluatte kuulla lisää kyberturvallisuudesta ja sen jalkauttamisesta käytännössä, niin jätä meille yhteydenottopyyntö.

19.4.2016 Oletko sinä Relatorin uusi ohjelmistokehittäjä?

Haemme Relatorille uutta innokasta ohjelmistokehittäjää. Lue oheisesta jutusta, millaista meillä on työskennellä ohjelmistokehityksen parissa. Jos sen jälkeen koet kuuluvasi joukkoomme, niin lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen rekry@relator.fi. Kerro meille, mitä haluaisit päästä tekemään, niin katsotaan, miten toiveesi ja tarpeemme kohtaavat. Lisätietoa tehtävästä antaa tarvittaessa Laura Leppänen, puh. 050 536 6048 tai laura.leppanen@relator.fi. Haastattelemme työntekijäehdokkaita jatkuvasti ja paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä.

 

Slide2

Teemu  ja Arto ovat monissa liemissä keitettyjä ohjelmistoarkkitehtejä

Teemu Katajisto ja Arto Nykänen olivat kuulleet paljon hyvää Relatorista jo ennen kun liittyivät Relatorin kokeneiden asiantuntijoiden joukkoon. Relator tarjosi mahdollisuuden mielenkiintoisiin työtehtäviin. ”Relatorilla pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti”, Teemu kuvailee. ”Relator oli helppo valinta työpaikaksi, sillä täällä oli entisistä työpaikoista useita tuttuja, jotka tiesin päteviksi ja mukaviksi työkavereiksi”, Arto kertoo.

Molemmat miehet tuovat esillIMG_6839e hyvät työkaverit ja korostavat heidän merkitystään työssä viihtymisen kannalta. Relatorilla työskentelee reilu parisenkymmentä asiantuntijaa, joiden ikä- ja sukupuolirakenne on hyvin heterogeeninen. Joukkoon mahtuu monenlaista persoonaa, kunhan asenne on kohdillaan ja henkilöltä löytyy kyky ja halu oppia uutta. Relatorilla puhalletaan yhteen hiileen ja jokainen työntekijä on arvostettu osa tiimiä. Toimintaamme leimaa avoimuus, halu luoda uutta ja kyky ratkaista asiakkaan haasteita. ”Kaikki ovat kovan luokan asiantuntijoita ja keneltä tahansa voi mennä kysymään apua”, Teemu kuvailee työkavereitaan. Arton mielestä Relatorin työntekijöiltä löytyy tietotaitoa hyvin laajalta alueelta ja erilaisista ratkaisuista voi keskustella helposti. Relatorilla työn tekemisessä on ammattimainen, mutta rento ote. Toimitusjohtajan kanssa voi istua samassa kahvipöydässä kuin hyvän ystävän kanssa. Arto kuvaa Relatorin työilmapiiria ytimekkäästi: ”Tärkeintä on lopputulos, ei byrokratia”, johon Teemu lisää: ”Työnteko otetaan tosissaan, muttei liian vakavasti”.

Teemun ja Arton työ Relatorilla on hyvin monipuolista. Molemmat ovat päässeet laittamaan lusikkansa monenlaisiin soppiin. Relatorilla ohjelmistoarkkitehdin täytyy olla valmis esittelemään toteutuksia myös asiakkaalle, joten Relatorin slogan ”tulkkina ihmisen ja tietotekniikan välissä” pätee myös ohjelmistokehityksen puolella. Pääasiassa ohjelmistoarkkitehdin työnkuvaan kuuluvat erilaisten tuotteiden ja palveluiden suunnittelu ja kehitys sisältäen esitutkimusta, suunnittelua, toteuttamista, testausta, dokumentointia, käytöönottoa sekä asiakastukea. ”Suunnittelu- ja  kehitystyöhön liittyvät niin käyttöliittymät kuin tietovarastotkin, sekä kaikkea siltä väliltä”, Teemu luettelee.  Projektit vaihtelevat isommista tuotteista pienempiin demoihin ja proof-of-concept -toteutuksiin. Projektista riippuen työ voi olla esimerkiksi uusien ominaisuuksien toteuttamista olemassa oleviin tuotteisiin, bugien korjausta tai täysin uusien tuotteiden suunnittelua. ”Työhön kuuluu myös kehitys- ja testiympäristöjen asentamista, konfigurointia ja ylläpitoa”, Arto kertoo. Teemun vastuualueella ovat myös Relatorin tuotteiden, kuten Tasalla-palvelun ja Palveluvalikon suunnittelu ja kehitys. Lisäksi Teemu tekee konsultointia liittyen sekä ohjelmistokehityksen eri vaiheisiin että järjestelmäintegraatioihin.

IMG_6840

Ohjelmistoarkkitehdin työssä Relatorilla pääsee haastamaan ja kehittämään itseään. ”Joskus palaveerataan ja suunnitellaan porukalla, mutta pääosa työpäivästä on itsenäistä toteutustyötä”, Arto kertoo työtehtävistään. Teemun mielestä työ vaatii ”ideoiden jalostamista toimiviksi ja vaatimukset täyttäviksi käyttökokemukseltaan hyviksi tuotteiksi.” Työssä tarvitaan myös näkemystä siitä, miten asioita kannattaa tehdä nyt ja tulevaisuudessa ja miten paljon niiden tekemiseen menee aikaa. ”Erityisesti pitää olla aina valmis oppimaan uusia teknologioita ja tapoja tehdä asioita paremmin. Haastetta riittää automaattisesti joka päivälle”, Teemu kommentoi. ”Laadukkaan lopputuloksen tuottaminen rajallisessa ajassa on aina haastavaa”, Arto kommentoi.

 

Mieluisimpia tehtäviä Teemulle ovat ”sellaiset, joissa ratkaisu pitää löytää ”laatikon ulkopuolelta”, eli työtehtävät joissa pääsee käyttämään luovuuttaan”. Arto lisää, että ”koodaaminen on ässää!”.  Palkitsevinta Teemun ja Arton mielestä on uuden tuotteen tai ominaisuuden valmistuminen sekä se, kun näkee oman kädenjälkensä hyvin toimivassa tuotteessa, johon asiakkaat ja käyttäjät ovat tyytyväisiä. Asiantuntijuus, työnlaatu ja asiakastyytyväisyys ovat relatorilaisille kunnia-asioita, joista halutaan pitää kiinni.

Miksi molemmat viihtyvät niin hyvin Relatorilla?  ”Projektit ja työtehtävät ovat hyvin vaihtelevia, joten kyllästymään ei pääse. Uudet menetelmät, työkalut ja toimialat pitävät mielenkiinnon yllä. Omaa työtä pääsee tekemään itsenäisesti, mutta ongelmatilanteessa apu on lähellä.”, Arto kuvailee ajatuksiaan. ”Joka päivä pääsee oppimaan uusia asioita ja näyttämään osaamistaan. Täällä on ihmisen hyvä olla”, Teemu kuvailee ja lisää naurahtaen: ”Muistinko jo mainita hyvät työkaverit?

 

 

 

 

 

 

14.4.2016 5 syytä ottaa Tasalla-palvelu käyttöön uuteen tietosuoja-asetukseen valmistautuessa

EU:n tietosuojauudistus tuo mukanaan haasteita, koska jatkossa on panostettava enemmän tietosuoja-asioiden hallintaan ja seurantaan. Tasalla-palvelumme sopii erinomaisesti tietosuoja-asioiden nykytilan kartoitukseen, uudistuksien organisointiin ja uusien toimenpiteiden viemiseen käytäntöön. Listasimme viisi syytä, miksi Tasalla-palvelumme auttaa uuteen tietosuoja-asetukseen valmistautuvia yrityksiä ja organisaatioita:

 

1) Tasallan avulla pystyt varautumaan uusiin vaatimuksiin, kun olet valmiiksi ajan tasalla nykyisestä tilanteesta ja näet nopeasti tilannekuvan siitä, mitkä asiat vaativat vaatimusten mukaista kehittämistä.

2) Tasallan avulla saat vietyä uusien vaatimuksien mukaiset toimenpiteet helpommin käytäntöön jakamalla ja vastuuttamalla toimenpiteet selkeiksi tehtäviksi ja seuraamalla niiden toteutumista.

3) Tasallan avulla saat varmuuden, että asiat on hoidettu vaatimusten mukaisesti, koska palvelu muistuttaa seuraamaan tehtävien tilannetta, jolloin voit helposti reagoida laiminlyönteihin.

4) Tasallan avulla voit todentaa valvoville viranomaisille, miten vaatimusten mukaista toimintaa on toteutettu.

5) Tasallan avulla vastuuhenkilöt pystyvät tehokkaasti hallitsemaan tietosuojaan liittyvää kokonaisuutta yhden palvelun avulla, jolloin hallinnointiin kuluvaa aikaa ja rahaa säästyy.

 

Tasalla-palvelumme avulla saat jotain kättä pidempää erinäisten ohjeiden ja dokumenttien rinnalle. Palvelumme sisältää selkeitä parhaisiin käytäntöihin liittyviä valmiita sisältöjä, jolloin toimenpiteiden suorittaminen onnistuu, vaikket osaisikaan kaikkia tietosuojaan liittyviä vaatimuksia ulkoa. Palvelumme avulla pystyt paremmin todentamaan, että vaadittavia toimenpiteitä tehdään suunnitelmallisesti ja jatkuvasti.

Tutustu Tasalla-palveluumme tarkemmin ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

safetyharness

11.4.2016 Kyberturvallisuus sairaalaympäristössä

Juhana_puheenvuoro_1

Konsulttimme Juhana Suurnäkki on puhumassa Terveydenhuollon kyberturvallisuus -seminaarissa Tikkurilassa 26.4.2016. Ilmoittaudu tapahtumaan 19.4 mennessä ja tule kuuntelemaan Juhanan puheenvuoroa “Kyberturvallisuus sairaalaympäristössä” klo 10.45.

8.4.2016 Jyväskylässä tarjolla työpaikkoja ICT-alan osaajille

relator-sharekuva

Relator on mukana Jyväskylän kaupungin rekrytointikampanjassa, jossa haetaan monipuolisia ICT-alan osaajia. Tällä hetkellä etsimme joukkoomme uusia monipuolisia ohjelmistokehityksen ammattilaisia ja konsultteja kokonaisturvallisuuden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeisiin.

Jos olet kiinnostunut työskentelemisestä yrityksessämme, voit jättää hakemuksen osoitteeseen rekry at relator.fi. Lisätietoa tehtävistä antaa tarvittaessa Laura Leppänen, puh. 050 536 6048.

Lue tarkemmin Jyväskylän ICT-alan rekrytoinnista täällä ja tutustu mukana oleviin yrityksiin täällä.

5.4.2016 Tasalla-palvelu mukana Apteekkaripäivillä 21.- 22.4

tasalla kansi

Relator ja Tasalla-palvelu ovat mukana Apteekkaripäivillä Helsingissä 21.-22.4. Tervetuloa tutustumaan Tasallaan osastollemme 305. Arvomme puolen vuoden ilmaisen Tasallan kaikkien osastollamme vierailleiden kesken. Tasallaan voi tutustua ennen apteekkaripäiviä myös täällä.

Apteekkaripäivät on koulutus- ja messutapahtuma Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkareille ja Apteekkariksi-seminaariin osallistuville proviisoreille. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 300 apteekkaria ja heidän lisäkseen liki 100 apteekkiproviisoria.

1.4.2016 Tasalla-palvelu avaruusaikaan

Relatorin tarjoama Tasalla-omavalvontapalvelu on ottanut uuden harppauksen, kun kansainvälinen avaruusteknologiatoimittaja IGNS valitsi Tasalla-palvelun avaruuslentojen laadunvarmistusalustakseen. ”Olemme erittäin vaikuttuneita Tasalla-palvelun konseptista. Sen avulla olemme aina ajan tasalla monimutkaisessa toimintaympäristössämme. Avaruuslennoilla ei ole varaa virheisiin.” toteaa IGNS-konsernin pääjohtaja Jack Bauer.

Tasalla-palvelua pilotoitiin vastikään maata kiertävällä radalla suoritetulla koelennolla. ”Erityisesti pidän Tasalla-palvelun asenteesta: se on rock!” toteaa lennon pilottina toiminut Bruce Dickinson.

Seuraava suuri haaste tulee olemaan lento Marsiin, jossa pilvipalvelun kapasiteetti punnitaan toden teolla. IGNS:n kapasiteettipalveluista EMEA-asiakkuuksissa vastaava varajohtaja Emerson Fittipaldi on odottavan innostunut: ”Tähän mennessä olemme toimineet pääasiassa pilvien alapuolella tai niiden välittömässä läheisyydessä. Marsin lennolla lähimmät pilvet ovat niin kaukana, että tavanomaiset pilvipalveluiden toimintamallit eivät enää riitä. Olemme tekemässä jotain ainutlaatuista omavalvonnan alalla.”

Avaruuslennoilla saatujen kokemusten perusteella Tasalla-palvelua kehitetään edelleen ja IGNS:n tuotekehityksen saavutuksista pääsevät luonnollisesti nauttimaan kaikki Tasalla-palvelun asiakkaat. Apteekeissa ja terveydenhuollon omavalvonnassa ensimmäisiä uudistuksia onkin luvassa jo ensi vuoden huhtikuun alussa. Asiakkaillamme on myös mahdollisuus osallistua koelennoille. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Tasalla-palvelun myyntitiimiin!

21.3.2016 Kaisa Ruotsala markkinointipäälliköksi

Kaisa Ruotsala (KTM) on nimitetty Relatorin markkinointipäälliköksi. Kaisan tehtäviin kuuluu mm. markkinointi ja viestintä, myynnin tukeminen sekä Relatorin palveluiden ja ratkaisujen kaupallinen tuotteistaminen.

6o4a5958-2jpg_23874679760_o (002) (512x640)

Tervetuloa Kaisa!

15.1.2016 Tekesiltä rahoitusta tietoturvan kehittämiseen

Relator on mukana Jyväskylän yliopiston vetämässä Uusi menetelmä tietoturvan hallintaan -hankeessa, joka sai Tekesiltä miljoonarahoituksen.

Tietoturvapolitiikka määrittelee kattavasti, kuinka tietoturvallisuus tukee yrityksen toimintaa ja määrittää myös tietoturvallisuuden strategiset ja operatiiviset suuntaviivat. Tietoturvapolitiikan laatimisessa ja käytäntöön viemisessä on kuitenkin havaittu ongelmia. Tyypillinen ongelma on tietoturvapolitiikan jääminen dokumentiksi, joka ei jalkaudu organisaation toimintaan. Hankkeessa kehitetään tieteellisesti testattu menetelmä, jonka avulla kyetään kehittämään kuhunkin kohteeseen, organisaation tai järjestelmään sopiva, organisaatiospesifinen tietoturvapolitiikka.

Relatorin tavoitteena on hyödyntää tutkimushankkeessa syntyviä tuloksia uudenlaisen palvelutuotteen kehittämisessä.

Lue lisää https://www.jyu.fi/it/uutiset/tiedekunta/eakr_miljoonarahoitus_organisaatioiden_tietoturvan_kehittamiseen

8.1.2016 Palveluvalikko uudistuu sähköisen työpöydän ratkaisuksi

Uusien ominaisuuksien myötä ratkaisu toimii sähköisenä työpöytänä, tarjoten käyttäjälle kaikki työssä tarvittavat sovellukset ja tiedot.

Uudet ominaisuudet:

 • RSS-syötteet – sovellus hakee määritellyistä osoitteista RSS-syötteet ja näyttää ne Palveluvalikon käyttöliittymässä.
 • Sähköpostien ennakkonäkymä – ennakkonäkymä hakee näytölle Exchange-palvelimelta viimeisimmät saapuneet viestien tiedot ja näyttää niiden saapumisajan, lähettäjän ja otsikon
 • Kalenterin ennakkonäkymä – ennakkonäkymä näyttää seuraavat tulevat kalenteritapahtumat
 • Pikaviestinnän tilatieto – pikaviestinnän näkymässä näytetään suosikit-kontaktilistan jäsenten tilatiedot ja luettelosta voi käynnistää tekstipohjaisen keskustelun

Uusien ominaisuuksien avulla Palveluvalikon kautta voidaan tiedottaa keskitetysti tärkeitä ajankohtaisia asioita. Lisäksi siirtyminen Palveluvalikosta Outlookiin vastaamaan sähköpostiviestiin tai SharePointiin lukemaan tiedotteita onnistuu helposti.

Seuraa nettisivujamme ja ota yhteyttä, mikäli haluat kuulla asiasta lisää!

23.12.2015 Uusi tietosuoja-asetus aiheuttaa haasteita – aloita valmistautuminen heti

ski-tour-561236_960_720

Viime aikoina on uutisoitu paljon EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta, josta Euroopan parlamentti, komissio ja neuvosto pääsivät vihdoin yhteisymmärrykseen viime viikolla. Tietosuoja-asetusta käsitellään vielä EU:n parlamentissa alkuvuodesta 2016, jonka jälkeen asetuksen voimaan tuloon on arvioitu kahden vuoden siirtymäaika. Näillä näkymin asetus tulisi siis voimaan vuonna 2018 ja organisaatioilla olisi kaksi vuotta aikaa laittaa tietosuoja-asiat kuntoon. Tietosuoja-asetus luo haasteita erityisesti organisaatioille ja yrityksille, jotka käsittelevät henkilötietoja. Organisaatioiden pitäisi jo nyt kartoittaa tietosuoja-asioiden nykytilannetta. Miten uusi tietosuoja-asetus tulee vaikuttamaan organisaation toimintaan? Mitä asioita pitää kehittää, jotta vaatimukset täyttyvät? Miten vaatimusten mukaiset asiat saadaan vietyä käytäntöön mahdollisimman kustannustehokkaasti?

Mitä muutoksia uusi tietosuoja-asetus tuo mukanaan?

 • Jatkossa organisaatioiden on tarjottava henkilöille enemmän ymmärrettävää ja selkeää tietoa henkilötietojen käsittelystä
 • Yksittäisillä henkilöillä on oikeus vaatia tietojen siirtoa järjestelmästä toiseen tai unohdetuksi tulemista
 • Yksittäisillä henkilöillä on oikeus saada tietoa, jos heidän henkilötiedot ovat joutuneet tietoturvaloukkauksen kohteeksi eli organisaatioiden on ilmoitettava tietoturvaloukkauksista mahdollisimman pian kansalliselle tietosuojaviranomaiselle
 • Organisaation on pystyttävä osoittamaan, että se on toiminut vaatimusten mukaisesti varsinkin tietoturvaloukkaustilanteissa
 • Tietosuoja-asetuksen vaatimusten laiminlyöminen voi johtaa jopa miljoonien eurojen sanktioihin
 • Useissa henkilötietoja käsittelevissä organisaatioissa tietosuojavastaavan nimeäminen tulee pakolliseksi

Valmistautuminen kannattaa aloittaa mieluummin ajoissa kuin liian myöhään. Ota yhteyttä, niin kerromme, miten me voimme auttaa!

Lue lisää tietosuoja-asetuksesta:

Oikeusministeriö

Euroopan komission tiedote

11.12.2015 Nordic Health Technology & eHealth Forum 2016

Olemme mukana Nordic Health Technology & eHealth Forum 2016 -tapahtumassa.

Tule kuuntelemaan konsulttimme Juhana Suurnäkin puheenvuoroa “Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa – Kokemuksia ja suosituksia sosiaali- ja terveydenhuollon IT-projekteista” torstaina 14.1. klo 11:30 Hospital-lavalle.

Löydät myös meidät osastolta 6e27!

nhtef mainos

 

12.11.2015 Kybersparrausta pk-yrityksille

Relatorin konsultti Riku Nykänen on sparraamassa pk-yrittäjiä Jykesin kyberturvallisuusklinikalla 24.11.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu 20.11.2015 mennessä oheisen linkin kautta.

https://www.webropolsurveys.com/S/C572EC9E092606D1.par

 

 

 

11.11.2015 Laura Leppänen Relatorin toimitusjohtajaksi

Relatorin perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Kimmo Kaario siirtyy uusiin tehtäviin yrityksen sisällä. Kimmo jatkaa yrityksen hallituksen puheenjohtajana ja vastaa jatkossa yrityksen tuoteliiketoiminnan kehittämisestä. Uutena toimitusjohtajana aloittaa Laura Leppänen. Laura on toiminut aikaisemmin yrityksen myyntijohtajana. Yrityksen voimakkaan kasvun johdosta on ollut välttämätöntä uudistaa toimintatapoja ja jakaa vastuuta avainhenkilöiden kesken. Toimitusjohtajan vaihtaminen on osa tätä muutosta.

Lisätietoja: Laura Leppänen 050 536 6048 ja Kimmo Kaario 044 386 5550

10.11.2015 Relator mukana DuunIT kaikkialla -tapahtumassa

duunit agora

Relator osallistuu maanantaina 23.11. Jyväskylän Agorassa järjestettävään DuunIT kaikkialla -tapahtumaan. DuunIT kaikkialla on Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan, Keski-Suomen TE-toimiston, Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen opiskelijoiden ainejärjestö Dumppi ry:n ja Tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Linkki Jyväskylä ry:n yhteistyössä järjestämä IT-alan rekrytointi- ja uratapahtuma.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

 

6.11.2015 Kaisa Ruotsala Kaupalliseksi tuottajaksi

Kaisa Ruotsala (KTM) on valittu Relatorille Kaupalliseksi tuottajaksi. Kaisalla on aikasempaa kokemusta monipuolisista myynnin ja markkinoinnin tehtävistä, asiakasrajapinnassa työskentelystä sekä erilaisista kehitysprojekteista mm. Balentorilta ja Terveystalosta. Kaisa ajattelee asiakaslähtöisesti ja tuo uudenlaista näkökulmaa Relatorin toiminnan kehittämiseen.

Kaisan toimenkuva Relatorilla koostuu tuotteiden ja palveluiden asiakaslähtöisestä tuotteistamista, uusien asiakkuuksien ja yhteistyökumppaneiden hankinnasta sekä erilaisista markkinoinnin ja viestinnän tehtävistä. Erityisenä vastuualueena Kaisalla on Turvallisuuden Tasalla-palvelun tuotteistaminen ja myynti.

Tervetuloa Kaisa!

 

22.10.2015 Turvallisuusauditointi K2 Turvapalveluille

Tietoturvauhkista uutisoidaan koko ajan entistä enemmän. Tämän seurauksena useissa organisaatioissa on havahduttu pohtimaan omaa turvallisuustilannetta. Epävarmuutta aiheuttavat erityisesti uudenlaiset uhkat ja niiden vaikutus organisaation toimintakykyyn.

K2 Turvapalvelut halusi varmistaa ulkopuolisen tahon toteuttamalla auditoinnilla, että heidän varautumisensa turvallisuusuhkiin on toiminnan edellyttämällä tasolla. Suorittamamme auditoinnin tuloksena K2 Turvapalvelut saivat raportin nykyisestä turvallisuustilanteesta sekä suunnitelman turvallisuuden kehittämisestä tulevaisuudessa.

K2 logo

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä kuinka organisaationne turvallisuutta voisi kehittää.

 

 

12.10.2015 Relator mukana NHTeF 2016 -tapahtumassa

csm_NHTEF2016-long-pinkki-sininen-organisedByEf_da54ebc867

Relator osallistuu Nordic Health Technology & eHealth Forum 2016 -tapahtumaan, joka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 13.-15.11.

Tapahtuma kokoaa kotimaiset ja kansainväliset terveydenhuoltoalan vaikuttajat ja päättäjät saman katon alle kolmipäiväiseen ammattitapahtumaan. Tapahtuma (aikaisemmin Terveysteknologia & eHealth) on suunnattu sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijoille.

Tule kuulemaan terveydenhuoltoalan ajankohtaiset puheenaiheet ja hakemaan ratkaisuja terveydenhuoltoalan IT-haasteisiin!

 

 

 

30.9.2015 Oletko sinä etsimämme osaaja?

Relator on mukana Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutuksen työnantajakumppanina, koska haluamme terävöittää yrityksemme kaupallista kulmaa. Haemme määrätietoista ja myyntihenkistä työntekijää, jolla on innostusta oppia uusia asioita, halua kehittää ja tuotteistaa palveluita sekä kykyä toimia asiakasrajapinnassa. Oletko sinä etsimämme osaaja?

Jyväskylä RekryKoulutus

Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus on työelämälähtöinen koulutus, jonka tavoitteena on rakentaa maahamme uudenlaista osaamista kaupallisen tuottajuuden saralla ja sitä kautta työllistää uusia osaajia työnantajakumppanien palvelukseen. Koulutus koostuu 100 päivän ohjatusta valmennus- ja työskentelyjaksosta. Työelämälähtöinen koulutus toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Valmennusjakson aikana perehdytään muun muassa konseptoinnin ja tuotteistamisen maailmaan, sukelletaan sähköisen markkinoinnin syövereihin, syvennytään systemaattiseen ja asiakaslähtöiseen myyntiin sekä avataan kehittämisen rahoitusmalleja. Pääpaino koulutuksessa on työskentelyjaksolla, jossa osaaja pääsee soveltamaan oppimaansa työantajakumppanin palveluksessa. Päämääränä on, että rekrytoitava henkilö luo itselleen pysyvän työpaikan yrityksessä koulutusjakson aikana.

Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus käynnistyy 27.10.2015 ja päättyy 18.3.2016. Hae koulutukseen 6.10. mennessä!

Koulutuksen sisällöstä ja ohjauksesta vastaa CreaMentors Oy.

Lue lisää

http://www.creamentorsakatemia.fi/valmennus/kaupallinen-tuottaja-rekrykoulutus-keski-suomi-2015/

http://www.creamentors.fi/luo-itsellesi-unelmien-tyopaikka-kaupallinen-tuottaja-rekrykoulutus-kaynnistyy-jyvaskylassa/

24.9.2015 Kyberturvallisuusstrategia Jyväskylän Kankaalle

Relator on toteuttanut Jyväskylä Kankaan alueen kyberturvallisuusstrategian ja siihen liittyvän toimeenpanosuunnitelman. Strategia on Suomen ensimmäinen älykkään asuinalueen kyberturvallisuusstrategia ja määrittää kuinka kyberturvallisuus tulisi huomioida kokonaisvaltaisesti rakennettaessa täysin uutta tuhansien asukkaiden ja työpaikkojen kaupunginosaa.

kangas png

Lue lisää Jyväskylän Kangas

 

 

 

17.9.2015 Relator mukana Cyber Challengessa

Relator on mukana Cyber Security Finlandin järjestämässä Cyber Challenge haastekilpailussa, joka järjestetään Kyberturvallisuus & ICT -messuilla.

Cyber-Challenge-2015

Lue lisää Cyber Challenge haastekilpailusta 

 

 

 

 

10.9.2015 Tasalla-palvelu laajenee!

Tasalla on Relatorin kehittämä tilannekuvapalvelu, jonka avulla organisaatiot voivat täysin uudella tavalla hallita ja seurata toiminnan turvallisuutta ja laatua.

Palvelun ensimmäinen versio kehitettiin avustamaan apteekkeja toimimaan viranomaismääräysten mukaisesti. Palvelun toinen versio auttaa hallitsemaan, toteuttamaan ja seuraamaan organisaation kokonaisturvallisuutta.

Kokonaisturvallisuuden Tasalla-palvelun sisältökokonaisuudet

 • Turvallisuustoiminnan perusteet ja johtaminen
 • Henkilöstöturvallisuus
 • Fyysinen turvallisuus
 • ICT-järjestelmien turvallisuus
 • Projektien turvallisuuskäytännöt
 • Omaisuuden hallinta
 • Riskienhallinta sekä jatkuvuuden ja poikkeamien hallinta
 • Henkilörekisterit

Lue lisää www.tasalla.fi 

 

7.9.2015 Kyberturvallisuus & ICT

Kyberturvallisuus & ICT -messut lähenevät!

Rekisteröidy ennakkoon messuvieraaksi ja varmista nopea sisäänpääsy.

kyber&ict

Muista myös tietoiskumme “Tasalla – tilannekuvapalvelu kokonaisturvallisuuden hallintaan

 • ke 23.9. klo 11
 • to 24.9. klo 10:30
 • pe 25.9. klo 11

Nähdään messuilla!

 

1.9.2015 Relator puitesopimustoimittajaksi

Relator on valittu yhdeksi puitesopimustoimittajaksi palvelualueelle F: Tietoturvakonsultointi ja auditointi.

 

Kuntah_tunnus_RGB

 

KL-Kuntahankintojen ICT-asiantuntijapalveluiden puitesopimus on voimassa 1.9.2015 alkaen 4 vuotta. Relatorin alihankkijana palvelualueella toimii XCure Solutions Oy.

Tietoturvakonsultoinnin ja auditoinnin keskeisinä kohteina ovat seuraavat osa-alueet:

 • Järjestelmäkohtaisten tietoturva-asetusten määrittäminen
 • Järjestelmähankintoihin liittyvät tietoturvamääritykset
 • Tietoturvallisuuden hallinnan kehittäminen ja transformaatio
 • Järjestelmien ja näihin liittyvien prosessien ja toiminnan auditointi
 • Jatkuvuuden hallinta ja varautumisen suunnittelu sekä kehittäminen
  • Toipumis- tai varautumissuunnittelu
 • Tekninen tietoturvallisuuden kehittäminen ja varmistaminen
 • Tunnistautumisjärjestelmiin liittyvät asiantuntijatyöt
 • Verkkoturvallisuus sekä verkot ja niiden segmentointi sekä salaustekniikat
 • Haavoittuvuusanalyysi
 • Tekninen ja hallinnollinen tietoturva-auditointi
 • Tietoon kohdistuvien riskienhallinta (tietoriskit)
 • Tilaturvallisuuden suunnittelu, toteutus ja kehittäminen
  • avainten- ja pääsynhallinta, kulunvalvonta ja muu fyysinen tietoturva

Hankinnat kilpailutetaan kevennetyllä kilpailutuksella palvelualueella olevien toimittajien kesken. Alle hankintalain kansallisen kynnysarvon (30.000 euroa) hankinnoissa asiakas voi tilata asiantuntijapalveluita suoraan valitsemaltaan toimittajalta.

Lue lisää ICT-asiantuntijapalveluiden puitesopimuksesta ja KL-Kuntahankintojen puitesopimuksista

20.8.2015 Anna meille haaste!

Kokeneet konsulttimme ja ohjelmistokehittäjämme pitävät haasteista ja uuden luomisesta. Pyrimme ratkaisemaan haasteet kustannustehokkaasti, käyttäjäystävällisesti ja tietoturvallisesti.

iStock_000032629764_Full (2)

Esimerkkejä Relatorin tuottamista ratkaisuista:

 

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

30.6.2015 Mukavaa kesää!

Kiitoksia kuluneesta keväästä, jatketaan elokuussa levänneenä ja tuorein ajatuksin! 🙂

T. Relatorin väki

iStock_000023299438_Double (2)

 

 

16.6.2015 Helpotusta viranomaisten asiakirjatuotantoon

Onko asiakirjojen leimaaminen eri suojaustasoille tuskaa? Onko julkisen asiakirjan tuottaminen salassa pidettävästä versiosta vaikeaa? Tiedätkö varmasti, mikä osa asiakirjasta on salassa pidettävää ja mikä julkista?

Relatorin kehittämällä Word-suojaustasosovelluksella voidaan merkitä Microsoft Word -asiakirjan tekstiä, kuvia, kaavioita ja muuta sisältöä suojaustasomerkinnällä. Ilman merkintää olevat asiakirjan osat tulkitaan julkisiksi ja suojaustasomerkintä voi olla suojaustasolla IV, III tai II. Suojaustasoilla merkitystä asiakirjasta voidaan tuottaa alemman suojaustason kopio, josta valittua suojaustasoa korkeammat sisältöosuudet on karsittu pois.

Suojaustasosovellus päivittää automaattisesti asiakirjan suojaustasoleiman vastaa­maan korkeinta käytettyä suojaustasoa. Käyttäjä voi valita myös julkisuuslain 24.1 §:n kohdan (1, 2, 5, 7, 8, 9, 10 tai 11), mikä merkitään leimaan. Asiakirjojen leimat päivittyvät automaattisesti vastaamaan asiakirjan sisältöä.

Suojaustasosovellus asennetaan työasemalle MSI-asennuspaketilla ja työasema-asennus on automatisoitavissa Microsoft-ympäristössä.

Ratkaisu on muokattavissa vastaamaan muitakin tiedon turvallisuusluokituksia, esimerkiksi EU:n tai NATO:n luokituksia.

Ota yhteyttä, tulemme mielellämme kertomaan asiasta lisää!

 

 

 

Relator mukana Kyberturvallisuus & ICT -messuilla

Relator osallistuu jälleen Jyväskylän Paviljongissa 23.-25.9. järjestettäville Kyberturvallisuus & ICT -messuille.

Rekisteröidy ennakkoon messuvieraaksi ja varmista nopea sisäänpääsy.

Messut avoinna
keskiviikkona 23.9. klo 10-17
torstaina 24.9. klo 10-17
perjantaina 25.9. klo 10-16

Nähdään osastolla C-204!

Kokemuksia Tasalla-palvelusta Vaajakosken apteekissa

Lue kokemuksia Tasalla-palvelun käytöstä ja innostu uudenlaisesta tavasta hallita kokonaisuuksia!

Jonna-2-850x429

www.tasalla.fi